"Ovo će promijeniti glazbenu industriju": Umjetnom inteligencijom stvoren glas Kanyea

Foto/Screenshot: EPA/Twitter

STRUČNJAK za umjetnu inteligenciju Roberto Nickson objavio je video na Twitteru kojim je prikazao kako koristi glas repera Kanyea Westa generiran Al tehnologijom. Mnogi su korisnici nakon gledanja i slušanja zaključili da će tehnologija "potpuno promijeniti glazbenu industriju".

"Sve što trebate učiniti je snimiti vokale i zamijeniti ih obučenim modelom bilo kojeg glazbenika koji vam se sviđa. Pronašao sam ovaj ritam u stilu Kanyea na YouTubeu, napisao sam osam taktova, sada ću ih snimiti, a onda ću pokazati AI Kanyea", ispričao je stručnjak.

Ljudi komentiraju: Ovo je bizarno

Nakon što je pokazao da rezultat njegovog projekta doista zvuči kao West, Nickson je poručio: "To je ludo, zar ne? I, imajte na umu, ovo je najgore što će AI ikada biti. Za samo nekoliko godina gotovo svaki popularni glazbenik imat će više svojih istreniranih modela", zaključio je.

Video je za samo jedan dan prikupio više od 2.2 milijuna pregleda i tisuće reakcija korisnika. "Ovo je bizarno", "Totalno će poremetiti glazbu", "Nevjerojatno. Mislim, znao sam da je moguće, ali kad zapravo to čuješ i doživiš, to je nešto sasvim drugo", samo su neki od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.