CIJENJENI britanski magazin Decanter raspisao se o "savršenom vikendu u Dubrovniku".
Čitateljima su odmah na početku naglasili da moraju posjetiti dvije najbliže vinske regije, Konavle i Pelješac. Zatim su nahvalili dubrovački restoran Proto gdje su uzeli degustacijski medni od šest sljedova koji su platili 750 kn, uz vino od 265 kn.
"Počastit ćete se najsvježijim jadranskim plodovima mora, poput ribljeg tartara, tjestenine fettuccine sa škampima i tartufima i ribljeg filea na žaru. Tijekom obroka sommelier će vam predstaviti svježu i voćnu dubrovačku malvaziju, robusni plavac mali i prošek", opisali su svoje iskustvo.
Posjetili i Cavtat, Mali Ston...
Zatim su čitateljima dalje spomenuli izlazak u Fratellos Prosecco Bar te preporučili da tamo uzmu hrvatski prosecco umjesto talijanskog. Preporučili su i posjet Kneževoj palači te ručak u trattoriji Carmen ili u Kamenim dvorima. Britanski novinari posjetili su i Cavtat, Ponikve kod Stona te Mali Ston.
"Dubrovnik je jedan od najveličanstvenijih gradova-utvrda na svijetu", zaključili su.