U petak je Noć muzeja, ZET pripremio izvanredne besplatne linije

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Zagrebački električni tramvaj (ZET) i ove godine pripremio je besplatne izvanredne linije za prijevoz putnika tijekom kulturno-turističke manifestacije Noć muzeja, koja će se održati u petak, 26. siječnja, izvijestili su u srijedu iz Grada Zagreba.

Turistički tramvaj će od 18 sati do 1 sat iza ponoći voziti na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske - Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića - Zrinjevac - Mihanovićeva - Vodnikova - Savska - Trg Republike Hrvatske

Izvanredna autobusna linija uvodi se na relaciji Muzej Mimara - Gornji Grad. Linija će biti u prometu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a mini autobusi će voziti od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom: Frankopanska - Mesnička - Brezovačkog - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička - Trg svetog Marka - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Polazit će svakih 10 - 15 minuta, ističu iz zagrebačke gradske uprave.

Od 18 sati do 1 sat iza ponoći u prometu će biti i izvanredna autobusna linija od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti. Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18:30, sve do 0:30.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama i na uspinjači, bit će od 18 sati besplatan, dok će se usluga naplaćivati na svim redovitim tramvajskim i autobusnim linijama, priopćila je Služba za odnose s javnošću Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.