U avion bez problema možete unijeti vlastito piće, no postoji caka

Foto: Instagram

PONEKAD vam je tijekom leta avionom potrebno koje piće da se malo opustite, no svakom putniku poznata je činjenica da alkohol u avionu nije nimalo jeftin.

Bloger Gilbert Ott, strastveni putnik koji svoje doživljaje dijeli putem stranice God Save Points, otkriva da bez problema možete unijeti vlastito piće u avion.

"Diljem svijeta, u zemljama u kojima je dopušteno posluživanje alkohola, apsolutno je dopušteno da u avion donesete svoje piće. No postoji nekoliko pravila kojih se morate pridržavati", piše Gilbert.

Evo što smijete

Veliku bocu piva ili viskija ne možete unijeti u avion, ali s mini bočicama neće biti problema, savjetuje on.

"Bočice s tekućinom ne smiju prijeći količinu od 100 mililitara, no dobra vijest je da ih možete unijeti nekoliko. Samo ih stavite u plastičnu vrećicu i ponesite sa sobom", kaže on.

Ipak, Gilbert savjetuje da pripazite u slučaju presjedanja jer bi vam tijekom ponovnog prolaska osiguranja piće moglo biti oduzeto.

Ovo ipak ne smijete

"Putnici ne smiju posluživati sami sebe u avionu", ističe on.

S druge strane, možete zamoliti člana posade da vam toči piće koje ste ponijeli sa sobom. Nisu dužni pristati na to, no moguće je da će vam izaći u susret. Isto tako, njihova je riječ zadnja kod procjene možete li dobiti još alkohola, ili ste već popili čašicu previše.

Nema smisla da se prepirete s njima ako vam odluče uskratiti alkohol pa bi bilo dobro da ih i ne tražite da otvore ono što ne možete popiti.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.