Tribute to Dino Dvornik: Koncert u čast kralja funka

"NJEGA više nema, ali je njegova glazba ostala i nadam se da će doprijeti do mladih ljudi i potaknuti ih da i oni probaju nešto napraviti", riječi su kojima je Danijela Dvornik, supruga pokojnog Dine komentirala sinoćni koncert u čast kralja funka.

Dinini su prijatelji, nakon velikog ljetnog koncerta u Splitu, još jednom svirali njemu u čast

"Tribute to Dino Dvornik" okupio je neke od najboljih hrvatskih glazbenika koji su surađivali s Dinom, kako na koncertima tako i na studijskim projektima. Najveće hitove enfant terriblea hrvatske glazbe sinoć su svirali Damir Somen, jedan od najboljih hrvatskih bubnjara koji je sudjelovao u nastajanju slavnog "Live in Munchen" albuma.

Zatim klavijaturist Gojko Tomljenović koji je također svirao na kultnom albumu, a inače je i dugogodišnji suradnik Josipe Lisac i The Bastardza, te gitarist Zoran Jager i Alen Svetopetrić, jedan od naših najboljih basista i glavni član grupe Protokol. Dinine je pjesme otpjevao vokal grupe Protokol je Mario Huljev.

Rasplesana i na momente nostalgična publika pjevala je u spomen na neponovljivog Dinu


Posebni gosti koncerta bili su Željka Banića iz Songkillersa, dugogodišnji Dinin prijatelj i suradnik, grupa Sane&Nikola Marjanović, a posebno je zanimljiv bio nastup predgrupe Las Balkanieras. Tri dame oduševile su i digle na noge publiku koja je bila ugodno iznenađena njihovom energijom i duhovitim tekstovima.

Odlična atmosfera obilježila je ovaj koncert na kojem su Dinine hitove, uključujući i one s posljednjeg albuma "Pandorina kutija", pjevali svi, od klinaca koji se nisu ni rodili dok je slavni Splićanin već dobivao priznanja za svoj rad, do onih koji su Dinu pratili od njegovih početaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.