Foto: Press
KAKO je počela, epizoda je još dobro i završila. Uz svu strku i paniku kod biranja namirnica zbog koje su neki parovi ostali bez većine sastojaka, pred žiri su stigla u potpunosti improvizirana jela. Zahvaljujući dobro naćuljenim ušima i prisluškivanju, neki su domaće juhice uspjeli pretvoriti u manje-više uspješna topla predjela.
„Dobro obratite pažnju koji je to komad mesa. Gledam vas kako radite s tim takozvanim lungićem i s kojim nožem ga režete. Za vašu informaciju, dobili ste komad mesa od telećeg buta koji se u narodu zove i 'lažni biftek'“, objasnio je Špiček Željku i Snježani da su već u startu pogriješili jer su meso krivo obrađivali.
Zatim je na red došla i famozna juha, koju je pripremala većina natjecatelja. Međutim, žiri je u obilasku radnih jedinica nekoliko puta naglasio da juhu čak i u restoranima nude kao posebno jelo pa su brže-bolje natjecatelji mijenjali recepte i u zadnji čas pred žiri donosili inačice toplih predjela.
S obzirom da nitko od kandidata nije koristio svinjsku mast, Špiček je odlučio počastiti ekipu šniticom kruha s masti i soli, a Željka naglasila kako bi ih time željeli „podsjetiti od kud su i što im baka poručuje“.
Sve u svemu, najboljim su se pokazali Marina i Mario koji su za svoj Szekely gulaš i rižoto s kozicama i kruškama dobili najbolje ocijene, ukupno 22, dok su Jurica i Petar napokon pokazali svoje kulinarsko umijeće s polpetama od štuke i rižotom (19 bodova). Najlošije ocijenjeni su Silva i Dražen, koji su zajedno s Katarinom i Lukom i dalje na dnu ljestvice ukupnog rezultata.