ToMa: Prošlu Doru sam iskoristio za predstavljanje publici. Sad idem po Eurosong

Foto: Press

MLADI glazbenik ToMa na Doru ove godine stiže s pjesmom In The Darkness. Ovo mu je drugi nastup na Dori, lani se predstavio pjesmom Ocean of Love, a što očekuje ove godine, saznali smo u razgovoru s njim.

"I dalje imam leptiriće u trbuhu kad se sjetim prošlogodišnjeg nastupa i cijelog iskustva generalno. Produkcija je na nivou, organizacija, probe… Iskustvo koje se ne stječe često na našoj sceni. Povrh svega, i sam moj nastup, rezultat koji sam postigao, reakcije koje sam dobio od publike... Sve je to zajedno jedno od mojih najljepših glazbenih poglavlja u životu. Baš sam istinski uživao. A tome se nadam i ove godine", kaže nam ToMa.

"Iako, prošlogodišnju Doru sam koristio kao priliku za predstavljanje publici, a ove se godine dolazim natjecati za Eurosong. Tu je razlika", ipak poručuje.

"Pjesma nije pisana striktno za Doru, zbog toga mi je i draža"

"Razlike u odnosu na prošlogodišnji nastup su mnoge i velike. Prije svega, ove sam godine sam na pozornici. Pjesma nije zahtijevala taj segment na sceni pa sam jednostavno odlučio solirati ovaj put. Uostalom, mišljenja sam da bi bilo kakva dodatna zbivanja na sceni odvratila pozornost s pjesme, a to mi nije cilj. Smatram da je pjesma sama po sebi posebna i da joj treba dati svu moguću pozornost", naglašava i dodaje da ove godine dolazi "puno bolja verzija njega".

Nije imao u planu prijaviti pjesmu na Doru, no ipak su se, kaže, "zvijezde posložile" pa je In The Darkness prijavio u zadnji trenutak.

"Doradili smo tekst, melodiju te u zadnji tren poslali pjesmu na natječaj. Znam da će mnogi to smatrati minusom jer se to može interpretirati kao da nismo dovoljno vremena uložili u pjesmu. Ipak, to nije slučaj. Pjesma je urađena do najsitnijeg detalja. I zapravo mi je još draže jer nije pisana striktno za Doru, nije bila isplanirana, isprogramirana i promišljena", objašnjava. 

"Pobjedu ne donosi samo pjesma"

Pjesmu opisuje kao iskrenu. Inspiracija su mu "mračni trenuci ljudskih života".

"Mislim na one trenutke kad osoba shvati da trči u pogrešnom smjeru, da ide za pogrešnim ljudima i pogrešnim željama. Neuspjeh je ipak nekad ništa drugo nego neuspjeh. Nema uvijek druge prilike ni mogućnosti za popraviti stvari. Nekad jednostavno treba odustati i krenuti kroz neka druga vrata", smatra.

Glazba je tu da pomiče i pokreće, smatra, a time se vodi i u svom radu.

"Nikad ne znate kakva pjesma će dotaknuti ljude. Uostalom, nastup uvijek promijeni stvar. Stoga ne mogu reći ni tko je konkurencija dok ne vidim nastup i scenu. Ja se vodim željom i fokusom isključivo na svoju pjesmu i izvedbu", kaže.

Na pitanje o tome što smatra ključnim za uspjeh na Eurosongu odgovara: "Pobjedu ne donosi samo pjesma. Tu igra ulogu i scenski nastup, i personality, autentičnost, timing - balada ne pobjeđuje nakon balade niti rock nakon rocka, a u krajnjem slučaju veliku ulogu igra i lobiranje. Moraju se neke zvijezde poklopiti..."

Inače, ToMa je trenutno na šestom mjestu po predviđanju kladionica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.