To ih privlači: Otkriveno što žene najprije pogledaju na muškarcu

Foto: Instagram

ŠTO ŽENE žele?

Tim su se pitanjem prije dvije godine odlučili pozabaviti Brian Mautz, Bob Wong, Richard Peters i Michael Jennions s Australskog nacionalnog sveučilišta. Konkretnije, njih je zanimalo u koliko mjeri veličina muškog spolnog organa utječe na privlačnost muškarčevog tijela ili još kraće, koliko je zapravo važna veličina penisa.

U istraživanju su se koristili kompjuterski modificiranim fotografijama na kojima su na tijela iste veličine i oblika torza "lijepili" penise različitih veličina.

Utvrdili su da žene prvo pogledaju oblik muškog torza, ali i da veličina penisa ima gotovo podjednak utjecaj na privlačnost kao visina muškarca. 

Pokazalo se da se ženama sviđaju penisi koji su malčice veći od prosjeka, a kao razlog su navodile to da su veći penisi znak da je muškarac zdrav, a kako je kost u penisu evolucijom nestala, on im je danas pokazatelj da je muškarac iskreno uzbuđen.

Britanska studija s druge je strane pokazala da je prosječna duljina muškog penisa 13,12 centimetara u erekciji, dok je prosjek kod spuštenih 9,16 centimetara.

Kad je riječ o obujmu, prosjek je 11,66 centimetara u erekciji i 9,31 centimetar inače.

Isto istraživanje pokazalo je da postoji veza između duljine penisa u erekciji i muškarčeve visine. U studiju je uključen 15.521 muškarac.

Kalifornijsko istraživanje pokazalo je da prosječna žena privlačnim smatra "penis koji je malo iznad prosjeka", a kad traži partnera za ozbiljnu i dugu vezu manje se zamara veličinom penisa.

U toj studiji provedenoj na sveučilištima Kalifornija, Los Angeles i Novi Meksiko, korišteni su 3D modeli penisa različitih veličina, a žene koje su sudjelovale u istraživanju morale su odgovoriti koju bi veličinu izabrale za seks na jednu noć, a koju za dugu vezu. 

Pokazalo se da je veličina važnija kod neobveznih veza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.