"Tijelom sam branio klub od bagera": Borba za Jabuku nije gotova

Screenshot: Index

ČINI se da bi priča o najstarijem zagrebačkom klubu, kultnoj Jabuci, 20. listopada napokon mogla biti okončana.

Naime, kao što je poznato, Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad GSK Jabuka kao ovršenikom što, najjednostavnije rečeno, znači da je određena deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke.

U objavi kluba stoji: "Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured Krsnik i partneri. Poznato je da navedeno odvjetničko društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu."

Iz zagrebačke Gradske uprave odlučili su iznijeti svoju stranu priče, a oni tvrde: "Jabuka se ne gasi, prostor ostaje namijenjen mladima i za mlade, a njime će upravljati oni koji će na javnom nadmetanju dati najbolje uvjete i najbolji program, koji će, za razliku od dosadašnje prakse, u partnerstvu s Gradom i u interesu mladih i kulture mladih taj prostor voditi prema dogovorenim uvjetima, transparentno i na zakonit način."

Naravno, priča ni ovog puta nije jednostavna, a obje strane imaju svoju verziju događaja. Iako u medijima mnogi drže leđa "jabučarima", činjenica jest da je javnost po pitanju Jabuke podijeljena.

 

Neki drže da je Jabuka jedan od posljednjih spomenika alternativi sklonijem, ljepšem i kulturnijem Zagrebu, drugi pak drže da je ovo samo jadikovka nostalgičara i da se klubovi oduvijek gase i otvaraju. Postoje i oni koji smatraju da bi klub zaslužio opstanak da vodstvo pokaže barem malo fleksibilnosti, a zagriženi online fanovi pokažu malo veći angažman od lajkanja, sjetnih statusa i dijeljenja memeova. Primjerice, da tu i tamo posjete klub koji toliko vole na Facebooku.

Bilo kako bilo, Jabuka je ponovno u medijima, a mi smo popričali s voditeljem kluba Marinom Vidukom Stivom koji Jabuku vodi već 19 godina i koji je postao zaštitno lice borbe protiv Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.