Tata Nano Europa

EUROPSKA verzija najjeftinijeg automobila na svijetu je predstavljena početkom ove godine na ženevskom auto salonu, a na europskim će se prometnicama pojaviti početkom 2011.

Posebno izabranim predstavnicima nekih od najvećih svjetskih medija je ovaj automobil upravo dodatno predstavljen u svojoj najnovijoj formi. Fotografije tog modela možete vidjeti na priloženim slikama i moramo reći kako je maleni Nano sve privlačniji.

Podsjetimo, ovaj će automobil pokretati 1,0-litreni 3-cilindrični motor snage oko 60 KS, koji će biti uparen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Originalna indijska inačica ima četiri stupnja prijenosa, a europskoj je dodan jedan zbog dužih prijenosnih omjera, odnosno smanjene potrošnje te štetnih emisija.

Inače, ovaj se automobil na svom domaćem tržištu počeo prodavati početkom godine za manje od 2.500 Eura.

Europeizacija, odnosno malo više komfora, nekoliko sigurnosnih ojačanja i slični dodaci, će mu pak cijenu podići na razinu od 4.500-5.500 Eura.

Tato Nano je proizveden od čelika, a u duljinu mjeri 3.300 mm što ga čini manjim od svih europskih superminija. Od pojedinih karakteristika valja spomenuti 14 colne naplatke, neovisni stražnji ovjes, ABS, kontrolu proklizavanja, električni servo-upravljač i dva zračna jastuka.

Za sada još ostaje samo odlučiti o prtljažniku, odnosno o njegovom poklopcu. Naime, indijski su modeli striktno s četvorim vratima, dok bi se Nano Europa mogao pojaviti kao hatchback. No, kako god vjerujemo da će Nano učiniti veliki udar na europsko tržište te da će mnoge prisiliti na reviziju svojih sadašnjih cijena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.