Tajvanca zbog uzgoja ligrova čeka kazna

TAJVANSKE vlasti objavile su danas kako vlasnika farme divljih životinja i privatnog zoološkog vrta "World Snake King Education Farm" u Kuijenu čeka kazna do 50.000 tajvanskih dolara, odnosno oko 1.600 američkih dolara zbog uzgoja ligrova.

Huang Kou-nan jučer je objavio fotografije dva tek rođena ligra, križanca lava i tigrice. Iako je tigrica navodno okotila više mladunčadi, samo ovo dvoje je preživjelo. To su prvi mladunci ligra koji su došli na svijet u Tajvanu. Kou-nan će, kako su izvijestile tajvanske vlasti, biti kažnjen jer nije tražio ni dobio dozvolu vlasti za ovakvo međusobno parenje divljih životinjskih vrsta.

Ligar (eng. liger; LI - od lion = lav, GER - od tiger = tigar) životinja je nastala križanjem dviju životinjskih vrsta koje se u prirodnom okruženju ne podnose, lava i tigrice. Ligar izgledom podsjeća na ogromnog lava s neravnomjerno raspoređenim prugama na glavi, repu i trbuhu.

Prosječan životni vijek im je 24 godine, a smatra se da su najveće mačke na svijetu. Za razliku od lava, ligar uživa u plivanju, a tu sklonost je naslijedio od tigra. Unatoč sterilnosti muških potomaka, znanstvenici tvrde da je ligar preuzeo najbolje karakteristike obje životinje. Dugačko tijelo tigra, jake kosti i velika glava te kilaža čak i do 500 kilograma, čine ovu rijetku životinju zaista impresivnom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.