Stručnjaci otkrili zašto bi žene zapravo trebale glumiti orgazam

Screenshot: YouTube / GIPHY

GLUMLJENJE orgazma jedna je od stvari koju žene koriste kako bi okončale loš seks, a nerijetko može "otpaliti" muškarce i stvoriti neugodnu situaciju u krevetu. Ipak, prema novom istraživanju, fejkanje vrhunca nije tako loša stvar jer žene može dovesti do pravog, nezaboravnog orgazma, piše Daily Mail.

Premda se na odglumljeni orgazam već dugo gleda kao na nešto loše, stručnjaci s područja intimnih odnosa u tome su otkrili veliku prednost.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Teksasu uključilo je 998 žena, od kojih se čak 30 posto izjasnilo da nikad tijekom seksa nisu doživjele orgazam.

Voditelj studije dr. Michael Barnett objasnio je kako psiha ima važnu ulogu u tome hoće li žena svršiti tijekom spolnog odnosa pa je istaknuo da fejkanje orgazma može zadovoljiti određene psihološke faktore i tako ženu dovesti do pravog orgazma.

"Izazvane lažnim orgazmom, žene mogu zaključiti da je njihovo unutarnje stanje ugodnije i da su više seksualno uzbuđene, što će povećati šanse za postizanje orgazma", kaže Barnett.

Uz to, istaknuo je da je većina žena koje su redovito glumile orgazam priznala da je to radila zbog vlastite nesigurnosti ili straha da ne povrijedi partnera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.