Stiže igra Fallout 5, ali ne tako skoro

Foto: Press

BETHESDA je više nego uspješno oživjela legendarnu RPG franšizu Fallout, ali nakon niza više i manje uspješnih nastavaka naišla je na prepreku u vidu ne pretjerano prihvaćenog multiplayer naslova Fallout 76. 

Iako je igra s vremenom i nakon niza poboljšanja postala daleko kvalitetnija nego što je to bila u vrijeme kada se pojavila na tržištu, mnogi su predviđali da će to usporiti rad na budućim nastavcima.

No glavni čovjek Bethesde Todd Howard otkrio je neke detalje vezane za budućnost serijala. 

U razgovoru s IGN-om otkrio je da studio trenutno ima koncept Fallouta 5, a radi se o jednoj stranici na kojoj se nalaze okvirne ideje onoga što žele od franšize. Međutim, studio već ima pune ruke posla jer sljedeće godine izlazi dugoočekivani Starfield, a šesti nastavak Elder Scrollsa još je uvijek u fazi dizajna. Upravo su to prioriteti studija pa bismo, s obzirom na sve navedeno, novi Fallout mogli čekati još godinama. 

Novinari su ga upitali i postoji li mogućnost da rad na novom Falloutu prebace na neki drugi studio jer je razvojni tim iza jednog od ponajboljih nastavaka (Fallout: New Vegas), Obsidian, trenutno dio obitelji Xbox Game Studios, a Howard je odgovorio: "Fallout je zaista dio naše DNA. S vremena na vrijeme surađivali smo s drugima, ali ne mogu vam reći što će se dogoditi. Da, mogu mahnuti rukom i izbaciti Fallout 5, ali morao bih pronaći način da sve ubrzam. Stoga, danas vam ne mogu ništa reći ni obećati osim da trenutno radimo na Starfieldu, a zatim na Elder Scrollsu 6."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.