Srpska medicinska škola sponzorirala nastupe Tanje Savić i bivše 18+ glumice

Foto: Instagram

VISOKA medicinska škola u srpskoj Ćupriji sponzorirala je nastupe folk pjevačice Tanje Savić te starlete, sudionice realityja i bivše porno glumice Anđele Veštice u tom gradu.

Srpski ministar prosvjete Mladen Šarčević zbog toga je najavio promjene u toj ustanovi.

Nakon otpuštanja osam profesora stručnih predmeta i protuzakonitog zapošljavanja visokih dužnosnika Srpske napredne stranke, novi skandal potresao je Visoku medicinsku školu u Ćupriji, piše Blic. Kako se vidi na fotografijama, na plakatima koji su pozivali na nastup Tanje Savić i Anđele Veštice stajao je logo "VMŠSS Ćuprija".

"U Visokoj medicinskoj školi prodavale su se karte za nastupe ovih osoba. Anđela Veštica je nastupala u veljači, Tanja Savić u travnju, a poslije njih je nastupao niz drugih pjevačica i pjevača, uglavnom sudionika realityja", rekao je izvor iz škole.

Zastupnik DS-a u Narodnoj skupštini Balša Božović kaže da "nakon protuzakonitog zapošljavanja Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića, Ivana Bošnjaka i drugih dužnosnika SNS-a rukovodstvo VMŠSS-a ne prestaje šokirati javnost potezima koji ne narušavaju samo ugled ove škole nego i visokog obrazovanja u Srbiji uopće.”

"Nakon što je niz dužnosnika SNS-a, kako je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila, protuzakonito u ovoj školi našao mjesto na kom će dobiti petu ili šestu plaću, zaposlenima u ovoj školi, bar onima koji iz nje još nisu otjerani, smanjene su plaće zbog velikog broja zaposlenog kadra SNS-a. Istovremeno, škola je sponzorirala nekoliko, u najmanju ruku, čudnih događaja, poput nastupa narodne pjevačice Tanje Savić i starlete Anđele Veštice u Ćupriji", naveo je Božović.

Prema njegovim riječima, ministar prosvjete Mladen Šarčević je najodgovorniji za to što pored svih danih obećanja da će struka biti zaštićena nije napravljeno ništa.

Ministar Šarčević, međutim, najavljuje kazne za sve koji krše zakon.

"Pola visokih škola nema odgovarajuće kadrove. Svi koji ne poštuju zakone bit će kažnjeni, iskorijenit ćemo sve što ne valja. Radit će metla, nećemo stati", poručio je ministar prosvjete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.