South Park se prvi put ispričao političaru - priznali su da je bio u pravu

Screenshot: Youtube

PRIJE nekoliko godina kreatori ''South Parka'' napravili su epizodu u kojoj je na tapeti bio Al Gore. U navedenoj je epizodi Al Gore upozoravao ljude na opasnost od čudovišta zvanog ČovjekMedvjedSvinja (ManBearPig).

Za kreatore serije Matta Stonea i Treyja Parkera nije uobičajeno da se ispričavaju, no u najnovijoj epizodi ''South Parka'' pod nazivom "Time to Get Cereal" odlučili su se iskupiti Alu Goreu, piše Janelle Griffith za NBC News.

Čovjek je čovjeku ČovjekMedvjedSvinja?

U 2006. godini u 10. epizodi ove animirane serije, Al Gore išao je uokolo upozoravajući na najopasniju prijetnju ovoj planeti, a nazvao ju je ČovjekMedvjedSvinja. To je fiktivno čudovište zapravo bila metafora za klimatske promjene.

Međutim, svi su ga ismijavali i nitko ga nije shvaćao ozbiljno.

U to je doba Al Gore radio na svome dokumentarcu "Neugodna istina". ''South Park'' je njegovu zabrinutost oko prijetnje planetu Zemlji odbacio kao proizvod bujne mašte te ga tako i prikazao u epizodi posvećenoj Goreu.

Promjena mišljenja

12 godina kasnije, Matt Stone i Trey Parker odlučili su se ispričati i iskupiti Goreu.

U najnovijoj epizodi četvorica glavnih likova ''South Parka'' otkrivaju kako je Gore čitavo vrijeme bio u pravu nakon što je Stan svjedočio napadu ČovjekaMedvjedaSvinje.

Potom junaci serije zatraže pomoć Ala Gorea te mu se ispričaju što ga prije nekoliko godina nisu shvaćali ozbiljno kada je govorio o stvarnom problemu, piše Janelle Griffith za NBC News.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.