Slavni redatelj želi snimiti dokumentarac o Robinu Williamsu: Imamo 970 kutija snimki

Foto: Profimedia

Redatelj Chris Columbus objavio je kako želi napraviti dokumentarni film o neprežaljenom glumcu Robinu Williamsu, a pri tome bi koristio "dva milijuna stopa filma" (600.000 metara) sa snimanja komedije Tatica u suknji (Mrs. Doubtfire). Naime, u skladištima je gotovo 1000 kutija snimki koje pokazuju Williamsov talent za improvizaciju, a snimljene su dok su radili na hit-komediji iz 1993. godine.

U njoj Williams, koji je preminuo 2014. godine, glumi razvedenog muškarca koji se maskira u postariju domaćicu da bi se mogao zaposliti u kući svoje bivše supruge. Suprugu koja je dobila puno skrbništvo nad djecom i ima novog muškarca u svojem životu glumi Sally Fields.

Daniel, Williamsov lik, postavši ekscentrična i smiješna domaćica, želi provesti što više vremena sa svoje dvije kćeri i sinom. Williams je za tu ulogu dobio niz nagrada - između ostalog Zlatni globus te nagrade MTV-ja i Kid‘s Choice. U intervjuu za Business Insider, povodom 30. godišnjice filma, Columbus je pričao o snimkama koje su ostale u arhivama i mogućnosti da se od njih napravi dokumentarac.

 

"Razgovaramo o tome i pokušavamo tu ideju ostvariti. Imamo 972 kutije snimki, ugrubo rečeno. Neke su korištene u filmu, ima ponavljanja, snimki iza scene. Sve to skuplja prašinu u skladištu. Voljeli bismo angažirati nekog urednika da prođe kroz sve to", rekao je 65-godišnji redatelj te je objasnio kako bi u dokumentarnom filmu želio "prikazati Robinov kreativni proces".

"Bilo je nešto posebno i čarobno u načinu na koji je radio i mislim da bi bilo zabavno pozabaviti se time. Mislim, imamo dva milijuna stopa filma u tom skladištu i doista bi bila šteta ne iskoristiti to. Smatram da bismo, zahvaljujući Williamsovom veličanstvenom talentu za improvizaciju, dobili jednu sasvim drugačiju sliku od one koju smo dobili snimajući po scenariju na filmskom setu", kazao je Columbus.

"Došli smo do toga da sam morao cijeli film snimati s četiri kamere da bih ga mogao pratiti. Nitko od nas nije znao što će Robin reći kada krene snimanje. Zato sam želio imati kamere i na drugim glumcima da zabilježimo i njihove reakcije. Ni Sally Field ni Pierceu Brosnanu nije bilo lako ostati u ulozi", rekao je redatelj.

Dugo je patio od napadaja tjeskobe i depresije

Dodao je kako je posljednji put vidio Williamsa 2014. godine, kada su razgovarali o scenariju za nastavak filma, Tatica u suknji 2.

"Otišao sam k njemu. Sjeli smo i pričali o scenariju koji je bio jako dobar. Robinov jedini komentar je bio: 'Šefe, hoću li i ovaj put morati toliko vremena provesti maskiran?' Bila je to fizički jako zahtjevna uloga.

Mislim da je njemu nošenje maske bilo poput svakodnevnog trčanja maratona. A bio je i stariji. Razgovarali smo i mislim da se nadao da ćemo promijeniti scenarij i srezati scene u kojima je on gospođa Doubtfire. No onda je Robin preminuo tako da nastavka filma neće biti", prisjetio se Columbus.

Jedan od najvećih komičara svih vremena oduzeo si je život 11. kolovoza 2014. godine. Imao je 63 godine. Malo prije smrti dijagnosticirana mu je Parkinsonova bolest, a dugo je patio od napadaja tjeskobe i depresije.

Na autopsiji su utvrđene neurodegenerativne promjene na mozgu koje su ukazivale na jedan oblik demencije, tzv. demenciju Lewyjevih tjelešaca kojom se mogu objasniti i brojni mentalni, ali i fizički problemi koji su glumca mučili posljednjih godina života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.