Skakali po kauču, vrištali... Ovako su poznate zvijezde ispratile finale SP-a

Foto: Instagram/Twitter

FINALE Svjetskog prvenstva u Kataru, u kojem su Argentina i Francuska napravile spektakl, zaokupilo je pažnju nogometnih fanova diljem svijeta, ali i brojnih poznatih osoba, koje su svoje dojmove i reakcije objavljivale po društvenim mrežama.

"Uvijek zajedno, uvijek ujedinjeni. Mi smo svjetski prvaci. Nemam riječi. Hvala, Argentina", napisao je na Twitteru argentinski predsjednik Alberto Fernandez uz fotografiju slavlja pobjedničke reprezentacije.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pohvalio je i svoju i argentinsku reprezentaciju. "Čestitam francuskom timu na putu i borbenom duhu na ovom Svjetskom prvenstvu. Oduševili ste naciju i navijače diljem svijeta. Argentini čestitke na pobjedi", poručio je Macron.

Argentincima je čestitao i Gabrijel Borić, čileanski predsjednik hrvatskih korijena. "Kako je nogomet lijep. Veliki zagrljaj argentinskoj braći. Njihova radost prelazi planine", napisao je Borić na Twitteru. "Čestitam Argentini i Lionelu Messiju na nevjerojatnoj pobjedi", objavio je i bivši američki predsjednik Barack Obama.

 

Grizli nokte, vrištali, skakali po kauču

Reese Witherspoon podijelila je kratak video sa svojim pratiteljima na Instagramu, gdje je pokazala kako grize nokte dok gleda na utakmicu. 46-godišnja oskarovka u opisu je napisala: "Gledanje Svjetskog prvenstva", uz emotikon nogometne lopte.

I 44-godišnji glumac Ashton Kutcher objavio je na Twitteru sliku sebe kako nosi dres argentinske momčadi uz opis: "Za Messija."

Brazilska ljepotica i model Victoria's Secreta Alessandra Ambrosio podijelila je video svoje djece, 14-godišnje kćeri Anje Louise i 10-godišnjeg Noaha Phoenixa, kako skaču po kauču dok gledaju utakmicu. U opisu videa čestitala je reprezentaciji Argentine na portugalskom.

Argentinsko-američka manekenka i glumica Camilla Morrone pokazala je svoje navijanje snimkom na kojoj se ljulja u dresu argentinske momčadi na stražnjem sjedištu automobila. Bivša djevojka Leonarda DiCaprija vrištala je nakon što je njezina rodna zemlja osvojila zlatni trofej pobjedom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

Činilo se i da je LeBron James stvarno uživao u utakmici. Na Twitteru je hvalio Mbappéa uz emotikone vatrica. Ryan Reynolds napisao je da je utakmica "toliko napeta da ne može gledati".

Pohvale sportskih legendi Messiju: "Najveći nogometaš ikad"

Oglasio se i jedan od najboljih nogometaša u povijesti - Pelé. "Danas nogomet nastavlja pričati svoju priču, kao i uvijek, na zadivljujući način. Messi je osvojio svoj prvi svjetski naslov, kao što je njegova karijera i zaslužila. Kakav je dar bio gledati ovaj spektakl za budućnost našeg sporta. Čestitamo Argentini", rekao je.

Legendarni tenisač Roger Federer poručio je kako je privilegija gledati Lea Messija, koji "uvijek iznova redefinira pojam veličine", a Andy Murray izjavio je da je Messi "najbolji sportaš svih vremena".

"Messi je najveći nogometaš kojeg sam ikad vidio. Kažete Pele i Maradona, ali ja i dalje mislim da je ono što Messi radi s loptom čudo. Zalijepila mu se za nogu", komentirao je američki igrač golfa Tiger Woods.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.