Skelet "djeda" T-Rexa prodan za više od 3 milijuna eura

Foto: EPA

JEDAN od rijetkih kostura alosaura, a riječ je o jednom od najdrevnijih dinosaura, kojega smatraju "djedom" strašnoga T-Rexa, prodan je u utorak za nešto više od tri milijuna eura, odnosno dvostruko više od procijenjene svote.

Na dražbi u Parizu anonimni kolekcionar kupio je skelet alosaura star nekih 150 milijuna godina, dužine deset metara i visine 3,5 metara.

Skeleti dinosaura postižu rekordne cijene i često završe u rukama privatnih kolekcionara na veliku žalost muzeja i istraživačkih centara koji nemaju dovoljno novca da se s njima nadmeću.

Tako je 6. listopada u New Yorku skelet T-Rexa star 67 milijuna godina na dražbi prodan za 31,8 milijuna dolara, a bio je procijenjen na svotu između 6 i 8 milijuna dolara. Smatra se jednim od najcjelovitijih skeleta T-Rexa u svijetu. 

Kostur predatora prodan u utorak u Parizu bio je vlasništvo paleontologa. Otkriven je 2016. u Wyomingu na zapadu Sjedinjenih Država i do sada nije nikada bio na tržištu.

Godine 2018. poslovni čovjek s Filipina kupio je u Parizu skelet alosaura star 150 milijuna godina za 2,8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.