Sjećate li se Monike Seleš? Evo kako izgleda danas sa 45 godina

Foto: Wenn/Guliver Image/Getty Images

MONIKA SELEŠ bila je najslavnija tenisačica bivše Jugoslavije. Osim što je nakon duge dominacije svrgnula s trona Steffi Graff i postala najbolja tenisačica svijeta, prva s ovih prostora kojoj je to uspjelo, ostala je zapamćena kao najmlađa tenisačica u povijesti koja je osvojila Roland Garros. Tad joj je bilo samo 16 godina. 

U travnju 1993. napad na nju šokirao je svijet, kad je Nijemac Gunther Parche tijekom meča istrčao na teren i zabio joj nož u leđa. Odmah je prevezena u bolnicu, a iako je fizički brzo zacijelila, ostale su joj teške psihičke posljedice. Profesionalnom tenisu se nije vratila naredne dvije godine. Njen napadač nikad nije završio u zatvoru jer je proglašen mentalno nestabilnim. Nakon toga se zaklela da nikad više neće nastupati u Njemačkoj. 

"Mislim da se osiguranje nije promijenilo od vremena kad sam probodena. Čini se da se zaboravlja da me taj muškarac namjerno napao i da nikad zbog toga nije kažnjen. Ne bih se osjećala sigurno da se vratim, ne vidim da će se to dogoditi", ispričala je u jednom intervjuu za BBC 2000. godine.

Posljednji meč je odigrala 2005., nakon čega se, zbog ozljede stopala povukla iz tenisa. Danas joj je 45 godina, a u braku je s 35 godina starijim biznismenom Tomom Golisanom, čije je bogatstvo procijenjeno na 3,4 milijarde dolara. U vezi su od 2009. godine, a trenutno žive na Floridi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.