Savjeti za gustu travu

NAKON mračnih zimskih mjeseci kada ima malo sunca, travnjak treba zraka i energije kako bi vratio svoju bujnu zelenu boju. Kiša i mraz ostavili su za sobom zbijeno i neporozno tlo. Korov i mahovina proširili su se po cijelom vrtu, pa je travnjaku sada potrebna pažnja. Čim se tlo u proljeće zagrije i osuši, možete započeti s njegom travnjaka. Redovita košnja je važna jer zgušnjava travu i pretvara travnjak u gust i izdržljiv prirodni tepih. Osjetljive sorte ne mogu uspijevati bez dovoljne opskrbe zrakom i vodom pa je prije košnje potrebno prozračiti travnjak. Prozračivanje travnjaka omogućava zraku da dopre do korijena, a također uklanja slojeve otkosa i mrtvih biljnih ostataka. Ako nemate kosilicu s funkcijom malčiranja, dajte svojoj travi još jednu dozu sporo oslobađajućeg gnojiva.

U tome vam mogu pomoći GARDENA robotske kosilice jer sitno pokošeni komadići trave padaju na tlo i služe kao malč koji dodatno gnoji travnjak. Stalna količina prirodnog gnojiva osigurava gust i lijep travnati tepih. Korištenje GARDENA robotske kosilice osigurava pravilnu njegu travnjaka i daje vam više slobodnog vremena. Ravnomjerno reže po kiši ili suncu, a posebno razvijen uzorak kretanja osigurava da ne ostavlja vidljive tragove.

Specijalisti za male, srednje i velike travnjake i složene vrtove

GARDENA robotska kosilica gotovo je nečujna a zvuk kosilice neće uopće ometati susjeda. Sjednite na terasu, gledajte robotsku kosilicu kako radi i u miru uživajte u svom vrtu. Kada se baterija isprazni, robotska kosilica se automatski vraća na stanicu za punjenje, napuni i zatim nastavlja s radom tamo gdje je stala.

GARDENA robotska kosilica SILENO Minimo je idealna za gradske vrtove s travnjacima do 250 i 500 m2. Za nešto veće travnate površine dostupan je SILENO City koji kosi vrtove do 400 i 600 m2. Velike vrtove do 750, 1000 i 1250 m2 pažljivo ćete pokositi kosilicom SILENO Life. SILENO Life također kosi komplicirane travnjake i uske prolaze, kao i padine do 35 stupnjeva. Robotskim kosilicama SILENO minimo, SILENO City i SILENO Life možete upravljati pametnim telefonom, aplikacijom i Bluetooth vezom, na udaljenosti do 10 metara. Svi modeli GARDENA robotskih kosilica kose travnjak tiho, precizno, potpuno automatski i bez obzira na vremenske prilike.

Foto: Sileno Minimo je najmanja robotska kosilica koju možete instalirati s GARDENA Bluetooth® aplikacijom na udaljenosti do 10 m

Tehnologija umjetne inteligencije

GARDENA smart SILENO City i smart SILENO Life s LONA tehnologijom omogućuju individualnu prilagodbu robotske kosilice. GARDENA smart aplikacija prikazuje lokaciju robotske kosilice u stvarnom vremenu, tako da kosilica točno zna gdje se nalazi. LONA tehnologija omogućuje pregled cijelog vrta, budući da robotska kosilica izrađuje kartu vrta i koristi je prilikom košnje. Karta se prikazuje u GARDENA smart aplikaciji, koja korisniku omogućuje mnoge dodatne prilagodbe. Također možete definirati različite površine vrta na virtualnoj karti vrta te individualno prilagoditi intenzitet i učestalost košnje.

Foto: Kosilica GARDENA smart SILENO Life automatski i pouzdano kosi vrtove do 750, 1000 i 1500 m2

Ponekad u vrtu postoje područja koja se ne bi trebala redovito kositi, poput livade divljeg cvijeća za kukce. GARDENA ZoneProtect olakšava promjenu područja košnje. Samo ga postavite na željeno mjesto u vrtu i on će spriječiti košenje robotske kosilice.

Foto: ZoneProtect stvara privremeno područje poput divljeg vrta koje robotska kosilica SILENO ne kosi
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.