Sam Mendes režira četiri biografska filma o Beatlesima

Foto: Profimedia

Slavna liverpulska glazbena četvorka vraća se na velike ekrane, objavio je u utorak Sony Pictures, pojasnivši da će svaki član legendarnih Beatlesa biti ovjekovječen u po jednome biografskom filmu na velikom platnu u režiji Sama Mendesa. 

"Prvi su put izdavačka kuća The Beatlesa, Apple Corps Ltd., Paul McCartney, Ringo Starr i obitelji Johna Lennona i Georgea Harrisona dali prava na korištenje njihovih životnih priča i glazbe za scenarij i snimanje filmova", stoji u objavi studija.

"Planirali smo da ovo bude jedinstveno, uzbudljivo, epsko kinematografsko iskustvo: četiri filma, ispričana iz četiriju različitih perspektiva, koji pripovijedaju istu priču o najslavnijem bendu svih vremena", rekla je Pippa Harris, koja će zajedno s Mendesom režirati filmska ostvarenja. Očekuje se da će filmovi izaći 2027.

U travnju 1970., šest mjeseci nakon izlaska albuma Abbey Road i mjesec dana prije Let It Be, članovi slavnoga britanskog benda objavili su da se rastaju. Desetogodišnja suradnja McCartneyja, Lennona, Harrisona i Starra rezultirala je s 14 najprodavanijih albuma, gotovo milijardu prodanih ploča i nekoliko filmova. No od raspada obitelji članova benda nisu dale odobrenje da se priča The Beatlesa prikaže na filmskome platnu.

Redatelj je počašćen

Prošle je jeseni, uz pomoć umjetne inteligencije producirana i objavljena nova pjesma, Now and Then, izvorno snimljena prije četiri desetljeća kao demo. Zauzela je vrh britanske ljestvice.

Beatlesi su dosad bili tema brojnih dokumentarnih filmova, poput serije The Beatles: Get Back redatelja Petera Jacksona.

Mendes, redatelj poznat po filmskim uspješnicama poput American Beauty, filmovima o Jamesu Bondu Skyfall i Spectre, kaže da je "počašćen što je dobio priliku da ispriča priču o najvećem rock bendu svih vremena".

Posljednjih je godina na platformama za streaming i u kinima zamijećen "boom" kada je posrijedi snimanje dokumentarnih i biografskih filmova o slavnima iz svijeta glazbe. Bohemian Rhapsody je priča o grupi Queen, Elvis je opisao buran život Elvisa Presleyja, Tina je ovjekovječila Tinu Turner, a Rocketman je otkrio kako je Elton John osvojio svijet popa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.