Rolls Royce Ghost

NA predstojećem frankfurtskom autosalonu luksuzni britanski proizvođač u BMW-ovom vlasništvu namjerava predstaviti svoji novi, uvjetno rečeno, baby model. Naime, iako se radi o modelu manjem od Phantoma, ovaj skoro 5,5 m dugačak automobil pokreće 6,6-litreni V12.

U osnovi Ghost je Phantom u nešto manjem pakiranju, a sve s ciljem proširenja baze kupaca odnosno povećanja proizvodnje i prodaje. Naime, s Ghostom bi Rolls-Royce mogao udvostručiti dosadašnju proizvodnju. Inače, ovaj se novitet izravno naslanja na najavni ženevski koncept 200EX, koji je dizajnom također ostao vjeran većem Phantomu. 

Za razliku od većeg Phantoma, Ghost bi trebao biti više okrenut vozaču, odnosno ovaj bi automobil prije bio onaj kojega vlasnik vozi, a ne u kojemu je vožen.

Sa 6,6-litrenim V12 snage 570 KS i maksimalnim okretnim momentom od 780 Nm, Ghost će ponuditi zavidne performanse usprkos masi od skoro dvije i pol tone. Naime, ovaj će automobil ubrzavati od 0 do 100 km/h za svega 4,7 sekundi i dostizati elektronički ograničenu brzinu od 250 km/h.

Za veću ugodu u vožnji Ghost će biti opremljen automatskim 8-stupanjskim mjenjačem te zračnim ovjesom, a o razini opremljenosti te kvaliteti izrade i upotrijebljenim materijalima je uistinu bespredmetno govoriti.

Na kraju recimo još samo kako će ovaj konkurent Bentleyevog Continentala Flying Spur na tržište stići krajem ove godine, a kupci će za njega morati izdvojiti od 190.000 eura na više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.