Ricky Gervais: Sljedeći Zlatni globusi bit će posljednji koji vodim

OMILJENI (ili omraženi ako pitate holivudske zvijezde) britanski komičar Ricky Gervais na svom je blogu objavio da je sljedeća dodjela nagrada Zlatnih globusa posljednja koju će voditi. Gervais je poznat po svojim šalama pred milijunskim auditorijem koje ne štede ni najveće holivudske zvijezde. Ricky je u zapisima na blogu otkrio i kako je njegova američka karijera i započela dobivanjem te nagrade te mu promijenila život.

Govoreći o dodjeli Globusa 2004., kad je njegova serija "Ured" dobila nagradu za najbolji sitcom, komičar priznaje: "Spremajući se za put na dodjelu, razmišljao sam kako daleko putujem samo kako bih izgubio. Kad sam stigao u Los Angeles, išao sam si kupiti odijelo. Nije bilo dizajnersko, nije bilo krojeno po meni i sam sam ga platio. Na putu tamo sam u limuzini jeo bombone od kojih su mi zubi i usne poprimili narančastu boju. Pokušao sam je sprati ledom iz zdjela za hlađenje šampanjca i pitao se rade li cure iz `Kućanica` u limuzini do moje to isto. One su izgledale narančasto, ali mislim da to nije bilo od bombona nego od solarija. Nevjerojatno se dogodilo - `Ured` je dobio nagradu za najbolji sitcom, a ja za najboljeg glumca u komediji. Održao sam blebetave govore i nisam se mogao sjetiti udruge koja mi zapravo daje tu nagradu. Tko je mogao znati koliko će mi `Udruženje stranih novinara` značiti u životu poslije".

"Dodjele nagrada su jebeno dosadne za sve koji nisu dobitnici"



Ricky je još u blogu otkrio kako mu je ta dodjela Zlatnih Globusa prije šest godina zapravo i pokrenula američku karijeru: "Isti tjedan sam počeo raditi na američkoj verziji serije, dobio prvu dramsku ulogu u američkoj seriji `Alias` i ponudu da gostujem u `Simpsonima`, a zatim i da napišem jednu epizodu. Taj trenutak je nadmašio Zlatne globuse i smatram ga najvećim trenutkom svoje karijere".

Otkrio je kako je ponudu da bude domaćin Globusa 2011. prihvatio jer je htio ispraviti dojam koji je ostavio 2010.: "Dodjele nagrada su jebeno dosadne za sve koji nisu dobitnici. Pripremajući scenarij za prvu dodjelu, trebao sam donijeti odluku: zadovoljiti 200 najprivilegiranijih ljudi u gledalištu ili 200 milijuna gledatelja diljem svijeta? Odabrao sam ovo drugo. Ne smatram to hrabrom odlukom. Ja vodim dodjelu Globusa kao što neki biznismeni igraju golf - iz zadovoljstva".

Ricky je napisao scenarij i za sljedeću dodjelu koja se održava 15. siječnja 2012. godine i kaže da mu je to posljednja koju vodi: "Problem je što smatram da sam rekao sve što se na toj ceremoniji trebalo reći. Na Zlatnim globusima je počelo, tamo će i završiti. Ovo će biti posljednja dodjela koju ću voditi, barem u dogledno vrijeme", ražalostio je Ricky sve svoje obožavatelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.