Ricky Gervais se sprda s kaznom koju je dobio Will Smith

Foto: EPA, Profimedia

ČIM JE čuo da je Will Smith dobio desetogodišnju zabranu pojavljivanja na Oscarima i drugim Akademijin događanjima, Ricky Gervais morao ju je prokomentirati.

Podsjetimo, Akademija je jučer odlučila da će glumac snositi teške posljedice zbog šamara koji je opalio Chrisu Rocku na dodjeli Oscara krajem prošlog mjeseca. Rock se šalio na račun alopecije Smithove supruge Jade, što je glumca izbacilo iz takta.

Nakon što je Akademija objavila svoju odluku, Gervais je prokomentirao: "Nadamo se da će odslužiti samo šest godina uz dobro ponašanje."

Britanski komičar od početka je cijelu aferu aktivno komentirao na Twitteru. Šalu Chrisa Rocka nazvao je blagom.

"Ne možeš udariti nekog zbog šale, ma koliko ona loša bila, a ova uopće nije bila loša. To je najblaža šala koju bih ja ikad ispričao", prokomentirao je na Twitteru.

Akademija je jučer u poslijepodnevnim satima izdala priopćenje o disciplinskoj mjeri o kojoj je odlučeno na sastanku Odbora.

"Odbor je odlučio da od 8. travnja 2022. g. Smithu neće čitavo desetljeće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim akademskim događajima ili programima, uživo ili virtualno, uključujući i dodjelu Oscara."

"Ova akcija koju danas poduzimamo odgovor je na ponašanje Willa Smitha te je korak prema cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanju povjerenja u Akademiju. Također se nadamo da ovime može započeti vrijeme oporavka za sve uključene i pogođene."

Akademija se suočila sa žestokim kritikama zbog načina na koji se nosila s incidentom, a mnogi su se pitali zašto Smith nije bio uklonjen iz Dolby Theatrea nakon što je udario Rocka i psovao sa svog mjesta.

Smith je kratko za CNN prokomentirao odluku Akademije: "Prihvaćam i poštujem njihovu odluku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.