Prva obljetnica smrti kralja funka Dine Dvornika

JEDAN od najutjecajnijih splitskih glazbenika, Dino Dvornik, tragično je preminuo prije točno godinu dana. Za godišnjicu smrti, supruga Danijela i kćer Ela odnijele su cvijeće na grob voljenog Dine. "Dobro se osjećam. Ela i ja smo odnijele cvijeće na grob. Godina je prošla vrlo brzo. Ponekad mi se čini da je prošao jedan dan, a ne čitava godina. Mislila sam da vrijeme neće tako brzo proći, ispričala nam je Danijela.

"Kad ga čujem u eteru imam osjećaj da je kraj mene"

Iako joj nedostaje, Dininu prisutnost Danijela osjeća svaki put kada čuje njegov glas u eteru. "Svaki dan ga čujem u eteru i drago mi je zbog toga jer onda imam osjećaj da je kraj mene. U glasu osjećam njegov duh, a u mislima je sa mnom", rekla je Danijela.

Dino je preminuo u 45. godini svom stanu u Zagrebu, a u krevetu ga je mrtvog pronašla supruga Danijela. Iako je obdukcija pokazala da je Dinino zdravstveno stanje bilo dobro, toksikološki je nalaz pokazao da se predozirao "koktelom" tableta za smirenje i antidepresiva, što je uzrokovalo njegovu smrt. Tragična smrt šokirala je suprugu Danijelu, kćerku Elu kao i brojne obožavatelje.

U karijeri osvojio tri Porina

Bogatu glazbenu karijeru Dino je započeo rano. Nakon pohađanja glazbene škole od koje je odustao, sa 17 godina, s bratom Deanom, Dino je osnovao funk band "Kineski zid". Nagradu za najboljeg debitanta, dobio je 1988. godine na "Zagreb Festu" s pjesmom "Tebi pripadam".

U devedesetima je polako prešao na techno zvuk, a njegova najpoznatija pjesma bila je "Ništa kontra Splita" s kojom je 1995. godine nastupio na "Splitskom glazbenom festivalu". U svojoj karijeri je osvojio tri Porina, 1996. godine za pjesmu "Afrika", 1997. godine za album "Enfant terrible" te 1998. godine za najbolji kompilacijski album "Vidi ove pisme".

Godine 2004. u filmu "Ta divna splitska noć" glumio je narko bossa, a 2006. godine, Dino i njegova obitelj su postali zvijezde reality showa "Dvornikovi". Nakon šest godina pauze, prije smrti je trebao objaviti album "Pandorina kutija". Najveće priznanje, Dino je dobio kada mu je posthumno dodijeljen Porin za životno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.