Proljetni poslovi oko kuće i u vrtu

Foto: Press

Priroda se budi iz zimskog sna i počinje novo razdoblje rasta. Proljetni mjeseci idealni su za kućne poslove i pripremu vrta za nadolazeću sezonu. Pripremili smo nekoliko važnih zadataka koji vas očekuju na proljeće.

Radi u kući i oko nje

Prozračite sve unutarnje prostore i očistite prozore kako biste lakše promatrali vrt koji se budi. Tijekom zimskih mjeseci oko kuće se nakuplja puno prirodnog materijala i prašine. Očistite balkone i terase kako bi vanjski dio kuće ponovno bio uredan.

GARDENA combisystem Metla za ceste je svestrana metla za čišćenje unutarnjih prostora i svih vanjskih površina. Integrirani gornji rub za struganje olakšava uklanjanje ugažene prljavštine ili vlažnog lišća, a za ugodan rad preporučujemo combisystem dršku duljine 130 ili 150 cm.

Foto: Press, GARDENA combisystem alati kompatibilni su sa svim GARDENA combisystem držačima

Provjerite ima li na krovu oštećenja ili pukotina tijekom zime. Očistite drvene površine oko kuće i drveni vrtni namještaj te premažite zaštitnim sredstvom. Došao je trenutak da vrtni namještaj izbacimo u prvi plan za nadolazeće vanjske užitke i druženja u vrtu.

Ne zaboravite očistiti prilaz kući i sve staze oko kuće i u vrtu. Sada je vrijeme da se riješite korova kako bi vas okolina kuće opet pozivala van. GARDENA combisystem 3u1 Čistač za fuge ima tanku oštricu od nehrđajućeg čelika za uske pukotine i zakrivljeni trokutasti luk od nehrđajućeg čelika za šire pukotine. Metalne čekinje pomažu u uklanjanju mahovine i već uklonjenog korova. Uklonjeni korov nemojte bacati jer od biljaka možete napraviti zeleno gnojivo.

Foto: Press, GARDENA combisystem 3u1 Čistač za fuge ima metalne čekinje koje su idealne za uklanjanje i brisanje mahovine iz uskih utora

Rad u vrtu

Proljeće je vrijeme za uređenje povrtnjaka i sjetvu povrća, začinskog bilja i cvijeća. Prorahlite gredice kako bi hranjive tvari, zrak i voda lakše prodirali u dublje dijelove ispod površine. Posebno nove biljke redovito zalijevajte kako biste osigurali dobar rast.

Prije nego počnete saditi biljke pažljivo odaberite odgovarajuće susjede na cvjetnoj gredici. Kako biste olakšali planiranje vrta, možete koristiti besplatni vrtni planer GARDENA myGarden, koji nudi mnogo alata za dizajn Vašeg vrta iz snova.

Foto: Press, GARDENA myGarden je besplatni online alat za planiranje i crtanje Vašeg vrta

Izrežite mrtve i bolesne grane s grmlja. U proljeće ponovno počinje košnja travnjaka jer travnati korov ponovno brzo raste. Očistite, prozračite i pognojite travnjake kako biste pripremili svoj travnjak za nadolazeće vrtne zabave.

GARDENA combisystem Prilagodljive žičane grablje izvrstan su izbor za uklanjanje materijala s travnjaka i vrtnih staza. S podesivom radnom širinom u rasponu od 30 do 50 cm, možete učinkovito grabiti fini i grubi materijal poput lišća, grančica, pokošene trave i drugog vrtnog otpada.

Foto: Press, GARDENA combisystem Prilagodljive žičane grablje s podesivim razmakom između zubaca omogućuju grabljenje različitog vrtnog materijala

Proljetni poslovi ključni su za pripremu vrta i okolice kuće za nadolazeću sezonu i bezbrižno uživanje u prirodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.