Prolaznik riskirao život da bi spasio utopljenika iz zaleđenog jezera

Video: Chicago Police Department

POLICIJA iz Chicaga zabilježila je snimku spašavanja muškarca koji je ostao zarobljen u vodi zaleđenog jezera.

Incident se dogodio protekle subote, na prostoru između autoceste i jezera Michigan. Na snimci se vidi čovjek koji usprkos velikoj hladnoći trči pored jezera. Stao je kada je ugledao osobu koja se nalazi u hladnoj vodi, zarobljena u ledu. Odmah je pokušao zaustaviti automobile, ali se vozači nisu obazirali na njegovu signalizaciju.

Kada je shvatio da uzalud maše rukama, odlučio je riskirati vlastiti život. Preskočio je ogradu autoceste i otrčao do prve telefonske govornice kako bi pozvao hitne službe.

Snimka prikazuje nesretnog čovjeka koji rukama pokušava ostati na površini ekstremno hladne vode. Mediji javljaju da je riječ o dvadesetdvogodišnjem mladiću. Dan koji je prethodio incidentu službeno je najhladniji tijekom ove zime u Chicagu.

Ubrzo je stigla pomoć, a osoblje zaduženo za hitne intervencije izvadilo je utopljenika na obalu. Snimka prikazuje kako nepomično leži na snijegu, a potom ga Hitna pomoć stavlja na nosila i nosi do vozila, piše People.

Policija je priopćila da je čovjek s ozbiljnim ozljedama primljen u lokalnu bolnicu. Spašen je zahvaljujući plemenitosti slučajnog prolaznika i brzoj reakciji jedinice marinaca i vatrogasaca Chicaga.

"Posebno smo zahvalni muškarcu koji je uočio ugroženog sugrađanina i na vrijeme pozvao pomoć. Pozivamo građane da nas obavijeste svaki put kada vide da se nešto čudno događa njihovoj blizini", priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.