Pripremite novčanike, stiže hrpetina novih igara

OVOGODIŠNJI E3 donio je hrpetinu novih naslova ili u većini slučajeva, naslova čiji ćemo izlazak nestrpljivo iščekivati.

Dobili smo gomilu nastavaka, remakeova, DLC-ova, ali i prvi uvid u to kako će neki dugoočekivani naslovi zapravo izgledati.

Da ne duljimo, bacimo se na posao.

Cyberpunk 2077 (PC/Xbox One/PS 4)

Dovoljno je reći da se radi o novoj igri autora izvrsnog "The Witchera", a ovaj cyberpunk RPG na koji čekamo jako dugo još uvijek nema datum izlaska.

The Division 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Nastavak uspješnog survival naslova trebao bi popraviti sve nedostatke vizualno impresivno, ali mlako prihvaćenog prethodnika. Izlazi 15. ožujka 2019.

Anthem (PC/Xbox One/PS 4)

Ljubitelje BioWareovih hitova kao što su Dragon Age i Mass Effect vjerojatno će razočarati informacija da je njihov novi naslov još jedan multiplayer akcijski RPG. Svi ostali polažu velike nade u novi IP na koji ćemo pričekati do 22. veljače iduće godine.

Assassin's Creed Odyssey (PC/Xbox One/PS 4)

Novi AC je još jedan AC što će nekima biti dobra, a nekima loša vijest. Bitno je naglasiti da će ovog puta RPG elementi biti u prvom planu. Na policama će se naći 5. listopada ove godine.

Dead or Alive 6 (Xbox One/PS 4)

Ljubitelji šora iduće će godine doći na svoje jer pojavit će se novi nastavak jedne od najdugovječnijih franšiza.

Fifa 19 (PC/Xbox One/360/PS 3 i 4/Switch)

Svake godine EA Sports vraća se s novom Fifom koja je za nijansu bolja od prethodne. Ne očekujte preveliku revoluciju, ali dobiva UEFA Champions League, Europa League i Super Cup. Sve u svemu, fanovi nemaju prevelikih razloga za brigu. Izlazi 28. rujna.

Hitman 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Sredinom studenog stiže i nastavak igre koja se nije znatno mijenjala otkad se prvi puta pojavila. Šuljate se, ubijate i bježite. No, ovog puta stiže i Silent Assassin koji dodaje multiplayer opciju koja bi mogla razveseliti dio fanova.

NBA Live 19 (Xbox One/PS 4)

EA nastavlja tradiciju redovitog izbacivanja svojih sportskih naslova pa će osim nogometa pokriti i košarku, a NBA Live 19 pojavit će se 9. rujna, a najavljen je povratak story modea The One.

Sea of Solitude (PC/Xbox One/PS 4)

Još od veljače 2015. slušamo priče o avanturi koja prati mladu djevojku koja istražuje podvodni grad i pokušava otkriti zašto je pretvorena u čudovište. Nažalost, točan datum ne postoji, ali trebala bi se pojaviti tijekom 2019.

Twin Mirror (PC/Xbox One/PS 4)

Autori hvaljenog "Life is Strange" iduće godine izbacit će još jednu avanturu, a ovaj psihološki triler igračima će dati mogućnost da napreduju kroz priču i svojim odlukama mijenjaju tijek razgranatog narativa.

Dying Light 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Ne znamo kada bi se nastavak zombi hita trebao pojaviti, ali fanovi jedinice ga očekuju dok autori najavljuju sandbox pristup i situaciju u kojoj odluke igrača oblikuju okolinu.

Unravel Two (PC/Xbox One/PS 4)

Izvrsni i prekrasno dizajnirani platformer dobio je nastavak i već se pojavio na tržištu.

Battlefield V (PC/Xbox One/PS 4)

Odradili su Prvi svjetski rat, a ovog puta red je došao i na Drugi svjetski rat. Sve već vjerojatno znate, ali bitno je naglasiti da ćete ovog puta uživati i u Battle Royale modu kojime se DICE pokušava ubaciti na rastuće tržište kojim dominiraju Fortnite i PUBG. Vani je 11. listopada.

Command and Conquer: Rivals (Android/IOS)

Legendarna strategija stiže na mobilne uređaje. Kad? Nije poznato.

Madden NFL 19 (PC/Xbox One/PS 4)

Ako volite američki nogomet, ovo je naslov koji ste čekali. Mi ostali nemamo pojma u čemu je čar ove igre.

Star Wars: Jedi Fallen Order (Xbox One/PS 4)

Najava za novi dodatak SW franšizi je bio prilično jadan, ali znamo da će se pojaviti do kraja 2019. i da bi mogao biti jedan od dva najavljena naslova. Ili single player ili open world igra.

Call of Duty: Black Ops 4 (PC/Xbox One/PS 4)

CoD se vraća i ovog puta nema single player kampanju. Dobro? Loše? Vidjet ćemo, ali u svakom slučaju radi se o hrabrom potezu.

The Crew 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Želite se natjeravati i na zemlji i u zraku i na vodi? Nećete dugo čekati jer uskoro će van.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age (PC/Switch/3DS/PS 4)

Uskoro, točnije, u sedmom mjesecu stiže i novi naslov Square Enixove dugogodišnje RPG franšize. Iako igra stiže u rujnu ove godine, nesretni vlasnici simpatičnog Switcha morat će se strpjeti nešto dulje. Nažalost, E3 je naglasio očito i ponovno pokazao da Nintendo mora što prije nabaviti neke jake naslove.

Shadow of the Tomb Raider (PC/Xbox One/PS 4)

Lara Croft možda ne donosi ništa spektakularno novo, ali novi Tomb Raideri su tako prokleto zarazni i izgledaju toliko dobro da je vrlo lako zaboraviti da ove avanture iz trećeg lica trebaju neko konkretnije osvježenje što je bilo i više nego očito na "tombraideričnom" nastavku/ekspanziji posljednjeg "Uncharteda".

Soulcalibur VI (PC/Xbox One/PS 4)

Nekima je ovo još samo jedna od bezbroj šora na konzolama, ali fanovi se kunu da je Soulcalibur top roba. Stiže 19. listopada ove godine, a vrijedi spomenuti da ćete moći zaigrati i s Geraltom iz "Witchera".

Spider-Man (PS4)

"Spider-Man" izgleda fantastično i čini se da je postao još jedna Sonyjeva ekskluziva koja će vlasnike Xboxa bacati u očaj. Stiže početkom rujna.

Super Smash Bros. Switch (Switch)

"Super Smash Bros." stiže i na Nintendovu novu konzolu, ali fanovi ovog klasika znaju da je riječ o izvrsnoj vijesti.

Destiny 2: Forsaken DLC (PC/Xbox One/PS 4)

Iako se radi o DLC-u, fanovi su itekako nabrijani. Osim tehničkih poboljšanja, tu je i nova priča, rebalansirano oružje i oprema, novi natjecateljski mod (Gambit), nova oružja i potezi i novi raid.

Control (PC/Xbox One/PS 4)

O novom naslovu Remedyja ne znamo mnogo, ali radi se o nabrijanoj akcijskoj igri o kojoj ćemo još imati prilike čitati jer trebala bi se pojaviti do kraja iduće godine.

Gears 5 (Xbox One)

Peti nastavak Gearsa možda je nešto što vlasnici Xboxa uzimaju zdravo za gotovo, ali vlasnici Sonyja pomalo ljubomorno gledaju na prizore iz ove neopisivo nabrijane akcijske igre.

Jump Force (PC/Xbox One/PS 4)

Možda ne izgleda impresivno, ali čini se kao šora koja će pronaći dovoljno fanova.

Just Cause 4 (PC/Xbox One/PS 4)

Novi nastavak JC-a mora ispuniti samo jedan zadatak. Ne mora imati prekrasnu grafiku, ne mora imati priču niti pokušavati unijeti previše noviteta u recept. Ono što trebaju jest servirati to Just Cause ludilo koje se očekuje. Sve ćemo doznati 4. prosinca kad igra stiže ii trgovine.

Devil May Cry 5 (PC/Xbox One/PS 4)

Dante se vraća u petom nastavku ovog japanskog ludila, a iz Capcoma poručuju da bi igra trebala biti vani do proljeća 2019.

Metro: Exodus (PC/Xbox One/PS 4)

Franšiza Metro kao da nikada nije dobila poštovanje koje zaslužuje jer radi se o jednoj od ponajboljih pucačina iz prvog lica koja iz nastavka u nastavak postaje sve bolja. Ekipa iz 4A Gamesa imaju još dovoljno vremena da izglade sve nedostatke do 22. veljače 2019.

Forza Horizon 4 (PC/Xbox One)

Ovo je izvrsna vožnja i to se ne može dovoljno naglasiti, a hoće li Playground Games nastaviti trend, vidjet ćemo 2. listopada.

Fallout 76 (PC/Xbox One/PS 4)

Novi Fallout nije Fallout na kakvog smo navikli, ali mogao bi unijeti svježinu jer sve postaje online, a oni koji su imali prilike uživati u prethodniku, vjerojatno su barem jednom pomislili da je pustoš postapokaliptične Amerike kao stvorena za igru ovog tipa. Sve ćemo vidjeti 14. studenog.

The Last of Us 2 (PS 4)

Kad će se pojaviti? Nitko ne zna. Pretpostavlja se da bi trebala do kraja 2019. Jedino što znamo jest da novi TLOU izgleda opako i ako Naughty Dog uspije ubaciti sve što smo vidjeli u prvom gameplay traileru, imat ćemo najbolji naslov 2019.

Crackdown 3 (PC/Xbox One)

Postoji nekoliko stvari koje morate znati o trećem Crackdownu. Vraća se tvorac igre Dave Jones, bit će luđe nego bilo koja druga slična igra i izlazi u veljači 2019.

Sekiro: Shadows Die Twice (PC/Xbox One/PS 4)

Činjenica da se radi o novoj akcijskoj avanturi tvoraca Dark Souls serijala već je sama po sebi dovoljno dobra vijest. Autori govore da ovog puta neće biti RPG elemenata, ali moći ćete se šuljati i koristiti raznorazna oružja i pomagala da sasiječete svoje neprijatelje.

Halo Infinite (PC/Xbox One)

Halo dobiva nastavak, fokusirat će se na Master Chiefa i ide tamo gdje nikada prije nije išla. Isto tako, ne zna se kad je vani.

Elder Scrolls VI (PC)

Nismo vidjeli ništa osim fonta, ali vijest o novom nastavku Elder Scrollsa ni ne treba ništa drugo. Bilo bi lijepo znati još nešto, ali i ovo je dovoljno.

Death Stranding (PS 4)

S druge strane, o Death Strandingu znamo mnogo i ništa nam nije jasno. Pogledajte još jedan trailer i pokušajte dešifrirati što ste upravo pogledali.

Rage 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Hit iz 2010. napokon dobiva nastavak, a ljubitelje originala oduševit će gomila noviteta od kojih je jedna i borba automobila. Samo treba pričekati drugu polovicu 2019.

DOOM Eternal (PC/Xbox One/PS 4)

O DOOM-u nemamo što reći jer tu je otkako su igre dolazile na disketama. Prvi stvarno kvalitetni FPS dobiva još jedan nastavak, a očekujemo upravo to - nastavak jedne od najboljih pucačina svih vremena.

Wolfenstein: Youngblood (PC/Xbox One/PS 4)

Vraća se još jedan od FPS starosjedilaca, a ovog puta pratimo BJ Blazkowicza i njegove dvije kćeri koje se bore protiv nacista u Francuskoj 1980.

Prey: Mooncrash (PC/Xbox One/PS 4)

Prey možda nije uspio u svemu što su naumili, ali treba im dati šansu da dio toga poprave novi DLC-om.

Resident Evil 2 Remake (PC/Xbox One/PS 4)

Jedna od ponajboljih horor igara dobiva novo ruho za novu generaciju konzola, a iz trailera možemo vidjeti da se ne radi o sitnim preinakama već ozbiljnom remakeu u koji je uložen velik trud.

Ghost of Tsushima (PS 4)

Imali smo GTA na divljem zapadu, a sad dobivamo i GTA sa samurajem koji se bori protiv mongolskih osvajača kako bi se izborio za nezavisnost Japana.

Beyond Good & Evil 2 (PC/Xbox One/PS 4)

Iako nije bilo sigurno hoće li se nastavak ikad pojaviti, nakon deset godina ipak smo dočekali nastavak omiljene Ubisoftove akcijske avanture. Jedino ne znamo kad će se pojaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.