Premijera: Prvi pogledajte novi spot Zabranjenog pušenja "Irska"

Screenshot: YouTube

LEGENDARNI bend Zabranjeno pušenje predvođen Sejom Sexonom snimio je videospot za drugi singl s albuma ''Šok i nevjerica'', a mi vam pružamo priliku da ga premijerno pogledate na Indexu.

Kao i uvijek, Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se ''našim danima'' i ljudskim sudbinama i u pjesmi "Irska" na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na "zelenom otoku", na kom "nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća".

Kratki film, koji nas vodi kroz ulice Dublina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pubove, režirao je Danilo Šerbedžija, kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje, poslije ''Bog vozi Mercedes'' i ''Karabaja''.

"Šerbedžija iz nas izvlači najbolje, pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo možemo i glumiti. S likovima iz spota lako će se identificirati svi oni koji su krenuli trbuhom za kruhom, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više", kaže Sejo Sexon i najavljuje da će Pušenje poslije pet godina pauze konačno objaviti svoj 11. album.

"Album Šok i nevjerica će konačno 31. listopada biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici benda www.zabranjeno-pusenje.com. Za tržište Srbije i Hrvatske objavit će ga izdavačka kuća Menart, a za područje BiH izdavačka kuća Tropic. Zagrebačka promocija zakazana je za 30. studeni, kada ćemo novi materijal predstaviti na koncertu u klubu Boogaloo", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.