Serija Pad snimljena je prema mračnim događajima u životu Žarka Lauševića

Foto: Press

Serija Pad inspirirana je životom legendarnog glumca Žarka Lauševića. Glavnu ulogu igrao je Milan Marić. Serija je premijerno emitirana u siječnju ove godine, a nastala je prema adaptaciji Lauševićeve autobiografije Godina prođe, dan nikada.

U seriji Marić tumači glavni lik Ivana Maslaća, koji je inspiriran pričom Žarka Lauševića. "Sa Žarkom sam se dva puta čuo. Jednom prije snimanja i jednom poslije. Prvi put mi je kao stariji kolega poželio sreću. Iskoristili smo to vrijeme da pričamo o glumačkom poslu i imao sam osjećaj da mi govori – ja ti vjerujem. Čuli smo se i poslije, kad je odgledao seriju. Mogu samo reći da sam sretan onim što sam čuo, a što sam čuo nek ostane između nas dvojice", rekao je u jednom intervjuu Marić.

Radnja serije

Sve kreće od kobnog događaja u kolovozu 1993., u trenutku kada dva brata Ivan i Stojan stižu do stana svog ujaka, nedaleko od mjesta na kojem se u Podgorici dogodio sukob s tragičnim posljedicama. Od tog trenutka priča prati pad jugoslavenske zvijezde Ivana Maslaća, njegovu unutarnju borbu, prolazak kroz suđenje i zatvorski sustav te na kraju bolno suočavanje s obiteljima žrtava.

Jedan od glumaca u seriji je i Slavko Sobin.

Podsjećamo, u ljeto 1993. godine Lauševića je napala grupa huligana ispred jednog kafića u Podgorici. U samoobrani je iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Najprije je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je smanjena na četiri godine.

Pušten je nakon što je odslužio četiri i pol godine kazne. Nakon toga, od 1999. godine, boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom crnogorskog Vrhovnog suda 2001. godine ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

2012. godine napisao je autobiografsku knjigu Godina prođe, dan nikad, u kojoj je opisao svoj život prije i poslije te kobne 1993. godine te odsluženje prve zatvorske kazne u Srbiji. 

Žarko Laušević umro je u dobi od 63 godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.