Prekrasna Sylvie van der Vaart vodi bitku s karcinomom dojke

SUPRUGA Realovog veznjaka Rafaela van der Vaarta, model i glumica Sylvie koja je 2003. godine proglašena najseksipilnijom Nizozemkom, otkrila je da se u 31. godini života mora boriti protiv karcinoma dojke. Na sreću bolest je otkrivena u razvojnoj fazi pa je Sylvie Van der Vaart hitno podvrgnuta operativnom zahvatu, nakon kojeg se dobro oporavlja.

"Rafael mi je velika potpora"

"Operacija je obavljena u klinici u Madridu, a sve je trajalo nekoliko sati. Nije otkriveno da je bolest metastazirala, pa sam već nakon tjedan dana bila na poslu. U ovome se trenutku dobre osjećam, Rafael mi je velika potpora. Ipak, otputovali smo na odmor, bio mi je potreban odmak od svega ovoga", rekla je jedna od najzgodnijih supruga nogometaša, dodavši da je sama napipala kvržicu. To ju je podsjetilo na trenutak kada je njezina majka u dobi od 39 godina također otkrila da boluje raka dojke i natjeralo ju je da posjeti liječnike.

"U lipnju ću iz preventivnih razloga krenuti na kemoterapije. To od mene zahtjeva moj onkolog koji želi na nulu spustiti postotak šanse da se karcinom vrati. I ne smeta me mogući gubitak kose, premda još ne znamo kako će moje tijelo reagirati na kemoterapijski tretman. Uostalom, izgubim li kosu neću se oko toga uzbuđivati", rekla je Sylvie. Puna života i optimizma, uputila je poruku svim ženama: "Sve ovo javno govorim jer želim apelirati na žene da shvate ozbiljno bolest koja ih može zadesiti. To je moja želja, zato vam ovo pričam".

Totalsport
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.