Potrošački trendovi među Z generacijom

U svijetu gdje se trendovi mijenjaju brže nego što većina nas uspijeva shvatiti kako se koristi TikTok, Z generacija prednjači u diktiranju što je in, a što je tako prošla sezona da bi čak i vaša baka znala da to više nije cool. Ali, što točno ova misteriozna generacija smatra vrijednim svoje pažnje (i novčanika)? Pripremite se, jer ćete kroz ovaj članak naučiti više o potrošačkim navikama Z generacije nego kroz promatranje njihovih Instagram storyja.

 

Eko je novi crno

 

Za početak, Z generacija voli sve što je održivo, etički proizvedeno, i može se reciklirati. Ako može spasiti planetu dok istovremeno izgleda stylish, to je hit. Od odjeće od recikliranog materijala do korištenja slamki od bambusa (jer, naravno, plastične su totalno out), biti eko nije samo trend - to je izjava. Bonus bodovi ako proizvod dolazi u ambalaži koja se može kompostirati, jer tko uopće želi biti viđen s nečim što završava na otpadu?

 

Tehnologija koja prati koliko puta ste trepnuli danas

 

Z generacija obožava tehnologiju. Ali ne bilo kakvu tehnologiju, već onu koja može pratiti sve - od broja koraka do kvalitete sna, pa čak i koliko puta ste trepnuli tijekom dana. Ako gadget ne može izmjeriti, analizirati i poslati obavijesti o vašem zdravlju, je li uopće vrijedan pažnje? Naravno, sve to mora biti povezano s aplikacijom koja izgleda dobro na ekranu novog iPhone-a, jer estetika je ključna.

 

Vintage je nova... nova

 

Z generacija voli vintage - ali ne stari vintage, već novi vintage. To su proizvodi koji izgledaju kao da su iz prošlog stoljeća, ali su zapravo brand novi i dolaze s cijenom koja sugerira da su možda čak i posjedovali vremeplov. Od retro igraćih konzola koje se mogu spojiti na najnovije 4K televizore do odjeće koja izgleda kao iz ormara vašeg pradjeda, staro je definitivno novo crno.

 

Iskustva su nova materijalna dobra

 

Za Z generaciju, iskustva su mnogo vrijednija od materijalnih stvari. Pa, osim ako to iskustvo nije fotogenično i ne može se podijeliti na Instagramu. Koncerti, putovanja, radionice za samorazvoj - sve što može rezultirati zavidnim storyjem je in. Ako ne može biti zabilježeno, podijeljeno i lajkano, jesmo li uopće živjeli?

 

Personalizacija na steroidima

 

Ako proizvod nije personaliziran do te mjere da uključuje vaše ime, datum rođenja, omiljenu boju, i potencijalno DNK sekvencu, Z generacija vjerojatno nije zainteresirana. Personalizacija je ključna, od telefonskih maskica do planera. Jer, kako će svijet znati da je to baš vaš proizvod ako na njemu ne piše vaše ime?

 

U svijetu gdje je Z generacija preuzela kormilo trendova, jedno je sigurno: ništa nije previše apsurdno ili previše specifično. Od održivih proizvoda koji spašavaju planetu, preko tehnologije koja zna više o vama nego vaša majka, do iskustava koja čine materijalne stvari zastarjelima - jedino pravilo je da pravila nema. Pa, osim pravila da sve mora biti vrijedno dijeljenja na društvenim mrežama. Dobrodošli u svijet Z generacije, gdje je sve moguće, sve dok je održivo, personalizirano i, naravno, Instagrammable.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.