Pokojnici na sprovodu obitelj plesala na lijesu uz trubački orkestar

Screenshot: Facebook

SPROVODI se diljem svijeta obavljaju na različite načine i uz različite običaje, a jedan pokop u Somboru potpuno je drugačiji od onog na što smo navikli kada je riječ o ispraćaju pokojnika. Naime, izvjesna Kate zauvijek je napustila ovaj svijet, a njezina obitelj i prijatelji odlučili su je ispratiti, umjesto u suzama, uz puno plesa i pjesme, što je i sama voljela dok je bila živa.

Tako je na Facebooku osvanuo videozapis s njezinog sprovoda koji prikazuje kako su pokojnicu ispratili uz trubače, vesele pjesme, ples i penjanje na sanduk. Video je podijelio mišljenja javnosti pa dok su se neki zgražali nad ovakvim sprovodom, drugi su podržali lijepu gestu i odavanje počasti prijateljici kroz veselje i pjesmu.

Također, u komentarima se oglasio i orkestar koji je bio zadužen za glazbu na sprovodu. "Pozvali su nas i mi smo došli. Kod mađarskih Roma je to običaj. Mi smo otišli, odradili posao i to je bilo to", napisali su i tako objasnili da ovo i nije tako neobičan slučaj na tom području.

Neki nisu mogli izdržati da ne pokažu neslaganje s cijelom situacijom i prigovore ljudima sa snimke: "Sram vas bilo, s mrtvima nema šale, nek' počiva u miru. Želje se ispunjavaju voljenim osobama dok su žive, a nikako kad umru. Pogotovo da skaču po sanduku te ženturače, nemaju osjećaj srama, ovo je neviđeno", zgrozio se jedan korisnik Facebooka u komentarima.

Katina rođakinja odlučila je i sama nešto reći u obranu svoje obitelji i ostalih ljudi koji su bili na sprovodu pa je istaknula da je to bila Katina želja.

"Nikad te nećemo zaboraviti. Nije ona iz Banata, ona je živjela u Novom Sadu, ali je obitelj iz Sombora. Svi bi trebali ovako biti ispraćeni. Ne lupetajte više. To je moja kuma koja me je krstila. Počivaj u miru, kumo, ti si bila jedna vesela osoba i znam da ti je ovo bila želja, uvijek si nam o tome pričala. Zbogom kumo", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.