Pojavila se serija koja je Stranger Things skinula s trona

Foto: Press

ČAK i ako niste pogledali Stranger Things, vjerojatno ste svjesni da je Netflixova serija jedna od najpopularnijih na tržištu. No ovog tjedna originalna serija servisa Disney+ The Mandalorian napokon je Netflixov hit skinula s trona i postala najtraženija serija u SAD-u.

Parrot Analytics, kompanija koja prati potražnju gledatelja za određenim sadržajem, na vrhu ljestvice najtraženijih imala je Stranger Things, koja je držala rekord od 21 tjedna kontinuirane potražnje. Ukratko, PA prati koliko ljudi traže određenu seriju, koliko rasprava serija potiče i koliko su gledatelji uključeni u rasprave o sadržaju te, na kraju krajeva, koliko je serija gledana.

Ukratko, The Mandalorian je prešišao Stranger Things i pritom osvojio golem broj gledatelja koji su se upravo zbog ove serije odlučili pretplatiti na Disney+.

Inače, novi servis je u kratkom vremenu postao izuzetno popularan s 3,2 milijuna pretplatnika u prvom danu, a u naredna je 24 sata privukao još 10 milijuna novih gledatelja. Naravno, sve se to odrazilo pozitivno na gledanost nove serije iz univerzuma Star Warsa, a društvene mreže eksplodirale su objavama vezanima za bebu Yodu, koja je seriji privukla dodatnu pažnju.

The Mandalorian je odmah postao i jedna od najpiratiziranijih serija, a kupio je gledatelje već u prvoj epizodi. Pri njezinom kraju naslovni junak pronalazi bebu iz vrste Yoda, što je odmah izbezumilo gledatelje. Naime, 50-godišnja beba Yoda prvo je stvorenje vrste Yoda osim originalnog Yode koji je preminuo u "Povratku Jedija" u starosti od otprilike 900 godina.

Maleni zeleni stvor ujedinio je fanove svih trilogija Ratova zvijezda, a s obzirom na to kako ga Disney uopće nije spominjao u najavama serije, mnogi se pitaju kakva još sve iznenađenja čekaju gledatelje showa čija četvrta od osam epizoda prve sezone se emitira u petak, a serija je već obnovljena i za drugu sezonu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.