Pogledali smo sve dnevnike i pokušali pronaći pobjednika najdosadnije bitke ikad

Screenshot: Nova TV

MOŽDA toga niste bili svjesni, ali na domaćim televizijama odvijala se napeta borba središnjih informativnih emisija. HRT-ov Dnevnik, RTL Danas i Dnevnik Nove TV odsad kreću u isto vrijeme... I to je to.

Možete li zamisliti išta zanimljivije od rata središnjih informativnih emisija?

Ako ne možete, vi ste vjerojatno najdosadnija osoba na svijetu jer ovaj "sraz titana" neopisivi je gnjavež koji nitko od uključenih, iskreno se nadamo, ne shvaća ozbiljno.

Koji izabrati?

Sve su to isti dnevnici, sa sličnim rasporedom vijesti, ali s drugim voditeljima.

I ako vam nije od presudne važnosti tko čita vijesti koje ste već pročitali na portalima, zapravo imate tri informativne emisije koje se na isti način bave više-manje istim vijestima, a to za koga ćete se na kraju odlučiti, ovisi isključivo o tome na kojem ste kanalu zapeli u trenutku kada ste izgubili daljinski.

No, internet nam je upropastio uživanje u tradiciji i mnogi od nas više ni ne vide razlog zašto bi većinu vremena uopće gledali sat vremena duge preglede vijesti koje su pročitali, ali lijepo se podsjetiti na neka manje stresnija vremena.

Osim toga, portali vam neće omogućiti da, primjerice, pogledate prilog u kojem novinar šeta jednom zagrebačkom ulicom, otvara kante i traga za novim plavim vrećicama koje su, znamo svi, hit tema... među dosadnim ljudima.

Sve što ste željeli znati o novim vrećama za smeće na... tri mjesta

Isto tako, središnje se informativne emisije bave i nekim vijestima koje su vam možda promakle. HRT je tako imao prilog o drvenim brodovima i stezniku koji možete isprobati u jednom varaždinskom muzeju, a RTL je snimio prilog o rekordno velikoj bundevi.

Ipak, Nova TV u tom je pogledu briljirala u prvoj večeri jer imali su čak četiri velike teme.

Osim već spomenutog spektakla s kantama u kojima, SPOILER ALERT, uglavnom NISU nove plave vrećice, snimili su i prilog o napaljenom popu iz Sikirevaca. Porazgovarali su sa suprugom koji je razotkrio veliku priču o napaljenom popu i bakama koje s napaljenim popom nemaju apsolutno nikakvih problema jer i one znaju da napaljeni popovi koji operiraju po selima nisu vijest.

Našli su vremena i za dramu pa su u američkom stilu odradili "reenactment" dramatičnog poziva hitnoj službi i natjerali osobu koja je poziv primila da za potrebe priloga odglumi dio svog razgovora.

Potrebno? Nimalo.

Dodaje li drami? A, ono.

Tjera li vas da se zapitate je li ovo stvarno bilo potrebno? Apsolutno.

Ipak, njihova tema večeri je novi studio o kojem su snimili i prilog jer postoji velika šansa da bi vam, u slučaju da to nisu učinili, promakao detalj da se sve ovo odvijalo u novom high-tech okruženju.

Nismo sigurni čemu će točno pridonijeti novi studio, "najmoderniji u zemlji", ali lijepo je kad ljudi grade i stvaraju nove stvari.

Tko je pobijedio?

Teško je reći. Što se kvalitete informacije tiče, stvarno je teško praviti razlike jer doslovno dobivate identičnu obradu onih najvažnijih tema, a ako želite neki novinarski stav, ionako ga nećete tražiti u Dnevniku.

Stoga, jedino čime se zapravo možete baviti jest koji će vam biti najzabavniji.

HRT je po dobrom starom običaju najdosadniji, RTL je nešto zanimljiviji, ali sterilan, a Nova TV ima taj "narodni" pristup koji unatoč tragikomičnim momentima zapravo daje najviše materijala za zajebanciju.

A ako je to ono što ste tražili, Nova TV je pobjednik ovog velikog okršaja za koji nikog nije briga.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.