Pogledajte kako danas izgledaju i što rade Dudek i Regica

Foto/Screenshot: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/YouTube

GLUMCI Martin Sagner i Smiljka Bencet, poznatiji kao Dudek i Regica iz legendarnih Gruntovčana, ponovno su zajedno stali pod svjetla reflektora.

Ovog puta ne da bi nasmijali pučanstvo scenama iz Gruntovčana ili nešto ranijih Mejaša, već da bi pomogli djeci s Downovim sindromom.

Riječ je bila o kalendaru Velike i male zvijezde, humanitarnom projektu za pomoć djeci rođenoj s Downovim sindromom. Martin i Smiljka u pauzama od snimanja družili u se s djecom te naglasili da su vrlo sretni što mogu pomoći.

Legendarni Gruntovčani snimani su 1975. godine, a dogodovštine iz malog podravskog sela i danas nasmijavaju mnogobrojne gledatelje koji se vole prisjetiti scena iz jedne od najboljih serija snimljenih na ovim prostorima. Pet godina prije premijere Gruntovčana, likovi Dudek i Regica pojavili su se u također popularnoj miniseriji Mejaši.

Sagner danas ima 86 godina, a Smiljka Bencet 84. Kad god imaju priliku, njih dvoje njeguju sjećanje na legendarne TV serije po kojima su ostali upamćeni. Prošle su se godine zajedno pojavili u selu Sigetec, gdje su u mladosti snimali, te se tamo družili s obožavateljima na manifestaciji koju je organizirala udruga Sigečko srce kako bi održala sjećanje na Gruntovčane.

Inače, ta manifestacija je sad već postala tradicionalna i svake godine privlači sve veći broj ljubitelja Dudeka i Regice te ostale ekipe iz Gruntovčana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.