Po uzoru na Hvar: Opalit će vas s 600 eura kazne ako prošećete u kupaćem kostimu

Foto: 123RF

PO UZORU na Hrvatsku, u Budvi su odlučili uvesti kazne za turiste koji se malo previše razgolite za šetnju gradom. Planirane kazne su 500 eura za šetnju bez majice, za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, a za konzumiranje hrane i pića na javnoj površini 700 eura, pišu Novosti.

Nadležne službe u Budvi pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcioniranju grada građana, privrednih subjekata, turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, javlja RTS Budva.

"Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je, primjera radi, na Hvaru turistima istaknuta obavijest o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 eura, u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura", naveli su iz nadležnih općinskih službi.

Dodali su da se odlukom mogu propisati i druga ponašanja koja bi regulirala probleme oko parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike...

"Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konzultiranje trajat će dva mjeseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresirana lica kroz ovu odluku mogla riješiti probleme koji do sada nisu bili definirani postojećim propisima", kažu nadležne općinske službe.

Osim na Hvaru, pravila su uvedena i u Dubrovniku i Splitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.