Pariški tjedan mode zatvorilo kreativno ludilo Jean Paul Gaultiera

TRODNEVNU parišku poslasticu visoke mode zaključili su Elie Saab, Josep Font, Valentino i Jean Paul Gaultier čiju su reviju iz prvoga reda pozorno pratili Mickey Rourke i Kylie Minogue. Haute couture za jesen/zimu 2009./10. po mnogima su obilježili John Galliano i Christian Lacroix, pa ipak, dok Gallianov Dior u posljednje vrijeme bilježi dobre financijske rezultate, Lacroixa je recesija gotovo progutala.

Pored njih modnom svijetu su se predstavili i Alexis Mabille, Christophe Jossea, Stephane Rollanda, Georges Chakra, Armani Privé, Zuhair Murad, Givenchy, Basil Soda i Chanel.  No, 57-godišnji Jean Paul, još uvijek pun umjetničke snage, ponovno je pokazao zašto ga već godinama zovu "Kraljem teatralnih revija".

Gdje Gaultier, tu i borci za prava životinja

"Ne znamo točno što je ovo, ali izgleda opasno dobro", tako je njegove avangardne couture kreacije opisao New York Mag. Zločesti "dečko" francuske mode, za sljedeću zimu je pripremio kolekciju koju obilježavaju ledeni tonovi i, za njega neizostavno, krzno. Zbog toga su prikazivanje kolekcije osim same odjeće obilježili i borci za prava životinja koji pokušavaju ukazati na nemoralan odnos prema životinjama u cilju zadovoljavanja niskih strasti među koje, po njima, spada i nošenje glamuroznih bundi.

On je itekako svjestan kampanje koju PETA provodi protiv njega i njegovog rada, ali se na to previše ne obazire, a poneki tvrde i da je provokacija s njegove strane u biti namjerna. Ipak je riječ o dizajneru nesputane kreativnosti i provokativnosti koji na svojim revijama dijeli besplatne kondome, prikazuje parade krzna i krokodilskih uzoraka, a manekenke mu izgledaju kao da su upravo izašle iz nekog futurističkog westerna, kako je opisano na CroModa.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.