Ovo su prvoaprilske fore 2024. Koja vam je najbolja, a koja najgora?

Foto: X

PRVOAPRILSKE šale su postale cringe i običaj boomera. Tako barem misli većina naših čitatelja u anketi koju smo vam postavili jutros. Prije 10-ak godina 1. travnja bilo je nemoguće ne naletjeti barem na jednu prvoaprilsku foru, no čini se da se posljednjih godina taj običaj prorijedio.

Ipak, neke domaće, ali i strane organizacije i celebovi ne odustaju od prilike da se pokušaju našaliti. Mnogi poznati brendovi za prvi april i dalje troše puno love na promoviranje lažnih proizvoda ili usluga. Jesu li vam imalo dobre fore koje prodaju ove godine? Javite nam u anketi ispod članka.

P. S. Zelenom strelicom označavate šale koje su vas nasmijale, a crvenom one loše.

DHMZ iskoristio saharski pijesak

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) iskoristio je saharski pijesak koji je ovih dana "progutao" Hrvatsku da se našali povodom prvog aprila.

"Nestala zagrebačka Medvednica!? No, sigurni smo da će se vratiti, a evo i kada", napisali su uz fotografiju na kojoj se od pijeska i prašine jedva vidi Medvednica iznad Zagreba.

"Smoke jumperi" zagrebačkih vatrogasaca

"Obuka zagrebačkih vatrogasaca za padobranstvo. Iako 'Smoke jumperi'' predstavljaju standard u mnogim zemljama (Sjedinjene Američke Države, Rusija...) ovi vatrogasci specijalizirani za gašenje šumskih požara skokom padobranom su novost u Hrvatskoj", napisali su zagrebački vatrogasci uz "vjetrovitu" snimku.

Obuka zagrebačkih vatrogasaca za padobranstvo. Iako 'Smoke jumperi'' predstavljaju standard u mnogim zemljama (Sjedinjene Američke Države, Rusija...) ovi vatrogasci specijalizirani za gašenje šumskih požara skokom padobranom su novost u Hrvatskoj. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Smokejumper

Objavljuje Vatrogasna postrojba Zagreb u Ponedjeljak, 1. travnja 2024.

"Trudnoća" Marijane Batinić

Marijana Batinić objavila je fotku na Instagramu na kojoj pozira u dužoj vesti koju je rukama stisnula uz trbuh, a neki su joj u komentarima počeli čestitati misleći da je trudna.

No sve je to bila dobra šala za prvi april. "I tako... Malo je reći da sam se prejela, malo mi je i neugodno. A vi, kako ste? P.S. Ne vjeruj uvijek svojim očima - stara prvoaprilska", napisala je voditeljica u opisu objave.

Srbija prestigla Hrvatsku na kladionicama za Eurosong

I Eurosong se odlučio našaliti. Objavili su na svojim službenim stranicama da je Srbija prestigla hrvatsku na eurovizijskim kladionicama.

"Nakon što je prethodnog vikenda održan predeurovizijski party u Madridu, stanje na kladionicama ovog jutra je drastično drugačije", započeli su svoju objavu.

"Iako je prije samog događaja hrvatski predstavnik Baby Lasagna čvrsto držao prvo mjesto na kladionicama, još od pobjede na Dori, nakon nastupa u Madridu stvari su se promijenile. Kako se može vidjeti na portalu eurovisionworld.com, poredak je nešto drugačiji.

Sada prvo mjesto drži predstavnica Srbije Teya Dora sa 17% šanse za pobjedu, iza nje sa 16% su Baby Lasagna i švicarski predstavnik Nemo. Slijedi predstavnica Italije s 13%, dok po 10% imaju predstavnici Ukrajine i Nizozemske.

Nakon nastupa Teye Dore mlada srpska pjevačica dobila je niz komplimenata, a izgleda da su i kladioničari povjerovali u njen nastup", napisali su pa zaključili:

"Za kraj vas pozivamo da pogledate u kalendar jer – aprililili."

Čokolino teretana i proteinski shake Podravke

"Otvorena je nova ČOKOLINO teretana! Zvuči kao idealno mjesto za najbolji trening - 'ko ti brani da je posjetiš?" napisali su iz Podravke na svojim društvenim mrežama.

Podravka je predstavila i Čokolino proteinski shake. "Bit će dostupan u novootvorenoj ČOKOLINO teretani", naveli su.

Ledov Quattro Formaggi sladoled

Ledo je predstavio okus sladoleda Quattro Formaggi. "Dobra fora, ali low key bih ga jela kao svaki obrok u danu", "Šteta što je ovo prvoaprilska šala. Ja bih jela takav slatkač", neki su od komentara na objavu brenda. 

Karlovačko salata

Dok mnogi raspravljaju o jabuci u francuskoj salati, iz Karlovačkog su odlučni - idealan dodatak je hmelj. "Druga najbolja stvar iz Karlovca", pišu ljudi na internetu.

Durexov lubrikant s okusom kečapa

Durex je predstavio novi lubrikant s ovim okusom. "Predstavljamo SEGGS SAUQCE. Lubrikant s okusom kečapa u putnoj ambalaži. Za sve seksi trenutke koje želite održati sočnima", napisali su. 

Prva pokretna pizzerija na svijetu PizzaExpressa i Heathrow Expressa

Britanski PizzaExpress i operater željeznice Heathrow Express (koja prometuje između londonske zračne luke Heathrow i londonskog Paddingtona) odlučili su transformirati vagone u prvu pokretnu pizzeriju na svijetu. Putnici samo danas mogu birati koju pizzu žele jesti, a pritiskom jednog gumba na stolu s kolicima mogu dobiti još neke delicije.

Babybel Inferno sir

Tvrtka Babybel koja proizvodi sir ponudila je novi hit - Babybel Inferno koji je prožet najljućim ghost papričicama na svijetu. Navodno je toliko ljut da su laboratorijski tehničari morali nositi zaštitnu opremu dok su ga formulirali.

"Pristupite s oprezom. Konzumacija može izazvati intenzivno znojenje i peckanje jezika i nekontroliranu želju za još. Držite rukavice i mlijeko u pripravnosti", stoji u upozorenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.