RESTORAN u povijesnom središtu Praga u ponudi ima desert u obliku novog koronavirusa, koji je već postao hit, i nada se da će mu on pomoći da zaustavi poslovni pad.
Restoran Černa Madona obično je bio prepun turista koji su se divili njegovom kubističkom interijeru, ali je zbog pandemije koronavirusa jako pao njihov broj dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Europi.
Kreatorica deserta Olga Budnik rekla je da je ideju dobila za vrijeme karantene u proljeće.
"Našla sam fotografiju virusa na internetu i detaljno sam smislila kako napraviti desert - kako napraviti šiljke, kakva će biti boja, i sve sam to pripremila", rekla je ona za Reuters.
Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a šiljci virusa napravljeni su od bijele čokolade i sušenih malina.
Unutra je krema od pistacija s pireom od malina i malinama u sredini.
Ta je delikatesa postigla velik uspjeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a broj i dalje raste.
"Koronakriza je za nas značila golem pad prometa", rekao je voditelj marketinga restorana Vojtech Hermanek.
"Istodobno to je bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku koronavirusa koji je simbol i pokazuje da nije sve izgubljeno."
Budnik, Ukrajinka koja u Pragu živi posljednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu cjepiva protiv covida, koji bi trebao imati okus citrusa i likera.
"Bit će tu puno limete s malo alkohola", najavila je ona.