Opuštajući dodir prirode

Foto: Press

Mirisi cvijeća, opojni mirisi bilja i slatkog voća očaravaju sve ljubitelje vrtova. Ljekovite oaze koje želimo osjetiti i doživjeti privlače svakoga, bez obzira na godine. Vrtovi su dugo bili utočište za ljubitelje prirode i obične posjetitelje. Vrtlarstvo predstavlja putovanje osjetilima, umiruje i širi vidike. Uređen vrt podiže samopouzdanje, čini sretnim, potiče na odmor i slavi život. To je inspiracija i mjesto za povlačenje i prikupljanje unutarnje snage.

Dodir prirode

Kada hodamo bosi po travi doživljavamo povezanost s prirodom i opuštanje. Terapeutska masaža stopala na sitnim kamenčićima ili pješčanim stazama nudi ugodu. Održavanje zdravog travnjaka zahtijeva redovitu košnju a u sušnim ljetnim mjesecima ključno je osigurati optimalnu količinu vode.

Pazite da u vrtu nema stajaće vode i lokvi te da je tlo ravnomjerno vlažno. Trava ima kratko korijenje i treba joj puno vode za održavanje. Bez dovoljno vode korijenje postaje iscrpljeno, slabo i suho. Za optimalno upijanje vode navodnjavanje treba se obavljati noću ili rano ujutro jer ohlađeno tlo najbolje upija vlagu.

Kako biste mogli ležati malo duže ujutro GARDENA Računalo za navodnjavanje Bluetooth® pomaže vam u zalijevanju u ranim satima. Savršeno za sve ljubitelje udobnosti jer omogućuje jednostavno upravljanje sustavom navodnjavanja izravno s pametnog telefona. Za navodnjavanje travnjaka na njega možete spojiti GARDENA Pravokutni raspršivač AquaZoom L koji osigurava učinkovito navodnjavanje velikih travnatih površina do 350 m², bez stagnacije vode. Jedinstveni dizajn pruža čvrstu potporu na tlu a navodnjavanje željenog područja može se jednostavno podesiti pomoću klizača. AquaZoom L je otporan na mraz i UV zračenje, a kamenac s mekih mlaznica možete ukloniti prstima.

Foto: Press, GARDENA pravokutni raspršivač AquaZoom L omogućuje udobno zalijevanje većih travnjaka do 350 m2, bez stagnacije vode

Opuštanje u zelenilu

Dok travnjaci i dalje uživaju u osvježavajućoj vodi ne smijemo zaboraviti ni ostale biljke u vrtu. Njega biljaka u posudama zahtijeva posebnu pažnju a biljke vam daruju ljepši vanjski prostor. Biljke u posudama na terasi uvijek su izložene nedostatku vode. Tlo se tijekom vegetacije u posudama brže suši a pretjerano zalijevanje bez odgovarajuće drenaže može dovesti do truljenja korijena.

GARDENA Višenamjenski tuš Classic ima tri oblika mlaza i omogućuje vam zalijevanje lončanica i cvjetnih gredica blagim raspršivanjem. Blago prskanje, kapljični mlaz i 9 točkovni puni mlaz osiguravaju ugodno zalijevanje u vrtu i čišćenje oko kuće. Kontinuirano podesiv protok vode osigurava lak rad.

Foto: Press, GARDENA Višenamjenski tuš Classic nudi nježan sprej za zalijevanje biljaka na balkonu ili terasi

Vrt treba pažljivo planirati i redovito održavati. Aplikacija GARDENA myGarden besplatan je alat koji vam omogućuje izradu plana za vaš vrt. Uz pomoć aplikacije možete planirati raspored cvjetnjaka, travnjaka, biljaka, drveća, vrtnog namještaja i još mnogo toga. Osim dizajniranja okoliša aplikacija vam pomaže i pri automatskom postavljanju sustava za navodnjavanje za optimalnu opskrbu biljaka vodom.

Foto: Press, GARDENA myGarden je besplatni online alat za planiranje i crtanje vašeg vrta

Čak i sve biljke smještene u vrtu daleko od slavine trebaju redovitu njegu i brigu. Nošenje teških vrtnih crijeva može biti naporno ali postoje načini da si olakšate posao kao što je GARDENA Vrtni kolut za crijevo RollUp M. Uz pomoć priloženog šiljka može se postaviti u vrt po želji a dobro promišljena visina ne ometa košnju robotske kosilice. Kolut osigurava praktično ručno zalijevanje biljaka jer rotacija od 360° omogućuje fleksibilno zalijevanje svih udaljenih kutova vrta. Osigurava jednostavno namatanje i skladištenje crijeva nakon završetka zalijevanja. Nema više savijanja, ručnog namatanja, petljanja crijeva i prljavih ruku.

Foto: Press, GARDENA Vrtni kolut za crijevo RollUp M može se postaviti bilo gdje u vrtu, budući da je pričvršćen za tlo pomoću metalnog šiljka
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.