Okrunjena Miss sela: Pobjednica je 15-godišnja Marija Bačić iz Lisičića



ODRŽAN je izbor za Miss sela, najljepše djevojke Zadarske županije sa stalnim prebivalištem na selu, a sve uvjete za pobjedu ispunila je 15-godišnja Marija Bačić iz sela Lisičić. Izbor se održao na benkovačkom Trgu Domovinske zahvalnosti, a za titulu se borilo četrnaest djevojaka.

Koliko znate o selu iz kojeg potječete?

Marija je za svoju pobjedu nagrađena skuterom te naslovnom fotografijom na kalendaru za nadolazeću godinu portala Seljaci.org, a cilj svakoj djevojci bio je što bolje predstaviti mjesto iz kojeg potječe, odnosno morale su istaknuti što više vrijednosti svojeg sela te seoskih običaja.

Umjesto u oskudnim modnim kombinacijama i kupaćim kostimima, djevojke su se žiriju i publici predstavile u narodnim nošnjama i vjenčanicama. Za Miss osobnosti proglašena je Marta Glavić iz Nadina "jer je najbolje predstavila nošnju iz svojeg sela". Osim nje i Miss sela natjecale su se djevojke iz Gračaca, Krneze, Zemunika, Privlake, Kruševa, Briševa, Radovina, Raštana gornjih, Debeljaka, Preka, Jovića i Galovca.

Građevinski kamen sela Lisičić

Mjesto od kuda potječe Miss sela, Lisičić, smješteno je na visoravni iznad krškog polja na sjeveroistoku Benkovca uz cestu koja vodi preko Bukovice za Knin. Posljednjih desetljeća mjesto Lisičić je postalo poznato ponajviše po građevinskom kamenu.

Izbor za Miss sela se održava već deset godina, a ove godine su kao dio izbornog programa nastupili plesači ansambla Ella, KUD Napredak iz Gračaca, mlada zadarska pjevačka nada Martina Ročak i mnogi drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.