Od A do B na struju: Zašto su električni romobili postali zvijezde Zagreba

Kad prolaziš Trgom bana Jelačića, dok ti pogled odluta na zagrebački kameni kamenolom poznatiji kao spomenik kralju Tomislavu, možda ćeš primijetiti nešto što nije bilo tamo prije par godina. Ne, ne govorimo o novim grafitima na zidovima starih zgrada. Govorimo o modernim, blještavim električnim romobilima.

Zagreb, poznat po svojim povijesnim zgradama i romantičnim kamenim ulicama, postao je nevjerojatno moderna priča zahvaljujući invaziji ovih visokotehnoloških prijevoznih sredstava.

Ali zašto su električni romobili toliko popularni u Zagrebu?

 1. Brzi su i praktični

Zagreb je poznat po svojoj gustoj urbanosti. Dovoljno je mali da se lako prođe, ali dovoljno velik da može biti frustrirajuće kada je gužva. Električni romobil može ti uštedjeti vrijeme jer možeš proći pored prometnih gužvi, a dovoljno su mali da se mogu parkirati gotovo bilo gdje.

2. Ekološki su prihvatljivi

Veliki grad, puno automobila… Zagreb zna biti prilično zagušljiv, a zrak nečist. Električni romobili su odličan način za smanjenje emisija stakleničkih plinova. Ne samo da su tihi i ne stvaraju buku, već su i potpuno bez emisija.

 3. Pristupačni su

Najam električnog romobila neće vti isprazniti novčanik. S nekoliko klikova na aplikaciji možeš pronaći najbliži romobil, otključati ga i krenuti u vožnju. Cijene su pristupačne, a još je jeftinije ako koristiš mjesečne pretplate.

 4. Zabavni su

Moramo priznati, vožnja električnim romobilom je jednostavno zabavna. Bilo da se voziš po Trgu bana Jelačića, Maksimiru ili uz Savu, osjećaj vjetra u kosi dok “kruzaš” ulicama je nešto što ne možeš doživjeti s autom ili tramvajem.

 5. Odlični za turiste

Električni romobili nisu samo za stanovnike Zagreba. Turistima omogućuju brzo i jednostavno istraživanje grada, a da pritom ne moraju brinuti o parkiranju ili gužvama u javnom prijevozu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.