Objave bogatih derišta s Instagrama dok hara koronavirus mnogima dižu tlak

Foto: Instagram

DOK ZDRAVSTVENE organizacije neprestano šalju upozorenja o izbjegavanju putovanja te čak i travel blogeri izbjegavaju putovanja (što im se uvelike odražava na posao), bogata derišta s Instagrama i dalje tjeraju po svome - u privatnim avionima i u luksuznim automobilima.

Profil Rich Kids of the Internet preplavile su fotografije bogatih klinaca sa skupocjenim zaštitnim maskama na licu, s potpisima brendova kao što su Louis Vuitton ili Fendi. Neki od njih su, čini se, od koronavirusa pokušali pobjeći na egzotične lokacije odakle šalju fotografije i snimke.

A ima i onih koji se još uvijek hvale "klasikom" - pogledom iz roditeljskih raskošnih vila, bazenima i luksuznim automobilima.

Njihove objave razbjesnile su mnoge.

"Trošite tatinu lovu, a nemate pojma", "S ovoliko dizajnerskog na sebi izgledate fejk", "Ovo je odvratno", "Koliko glup moraš biti?", samo su neki od komentara ispod objava.

Inače, neki kažu da smrtnost ovisi o klasi ili čak rasi jer sve više mrtvih ima upravo u siromašnim četvrtima.

"Živimo u kapitalističkom sustavu koji je prilagođen potrebama najbogatijih jedan posto, a što ste niže na toj ljestvici to je gore za vas", govori profesor Blake Poland sa sveučilišta Toronto. Naravno, to će potvrditi i "mali ljudi" koji su često na Twitteru pisali da ne mogu otići na bolovanje jer im posao to ne dopušta ili pak jedva spajaju kraj s krajem pa ne mogu pratiti savjete pojedinih vlada koje su građanima sugerirale da se opskrbe hranom u slučaju većeg širenja bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.