Obavijest na crkvi kraj Trogira postala hit - evo što treba raditi sa svećenikom

Foto: Facebook

VEĆ smo se nebrojeno puta uvjerili da su Hrvati pravi maheri za ostavljanje neobičnih i urnebesnih obavijesti, a natpis koji je osvanuo na crkvi u trogirskom Malom Drveniku zbog neobičnog zahtjeva postao je hit na Facebooku.

Fotka objavljena na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca prikazuje obavijest zalijepljenu na vratima crkve koja mještanima nalaže kako bi trebali postupati sa svećenikom ako su platili misu za pokojnika.

"Poštovani mještani, od 30.06. do 01.09.2019. godine sveta misa održava se svake nedjelje u 10.30 sati. Mole se svi čija je misa za mrtve da pozovu svećenika na ručak da ne luta po otoku. Unaprijed zahvaljujemo!" piše u obavijesti koja je nasmijala mnogobrojne korisnike. Također, upotpunjena je opisom: "Dalmatinski problemi i rješenja".

"Triba li doći po njega da ne luta ili onda zna put?" pitala se jedna osoba, a ostali su se pridružili s komentarima. "Pregenijalni smo", "Tako triba. Možda se boje da ne zaluta do groblja", "Stvarno?", "U vas je misa u 10.30 pa na obid", "Zašto bi luta? Bog će mu pokazati put", pisali su ljudi u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.