JEDNA dosjetljiva kuharica osmislila je novu Nutella-tortu od samo dva sastojka, a za njezinu izvedbu dovoljno je trideset minuta. Njeno ime je Andrea Sorandis i vodi kulinarski blog pod imenom Petite Cook, na kojemu je podijeljen čarobni desert.
"Ovaj kolač je gotov za manje od 30 minuta, toliko je jednostavan da ga ne možete upropastiti, a može biti i bez glutena", napisala je Andrea u receptu.
Sve što vam treba za ovu čokoladnu deliciju je pet jaja srednje veličine i 250 grama Nutelle. Andrea radi domaći namaz od lješnjaka, tamne čokolade, smeđeg šećera, maslinovog ulja i svježeg mlijeka, no ne brinite se, isti rezultat možete dobiti i s onim kupljenim u trgovini.
Nutellu izlijte u veliku zdjelu te je zagrijte u mikrovalnoj na 30 sekundi. Zatim u istu posudu dodajte trećinu jaja koje ste prethodno pjenasto razmutili te sve dobro miješajte dok se ne sjedini. Andrea napominje da za to koristite običnu žlicu, a ne klasični mikser.
Zatim to isto ponovite s drugom trećinom jaja, a zatim i s preostalom trećinom.
Kada ste završili s miješanjem, kalup za tortu namažite maslacem. Možete staviti i masni papir kako se smjesa ne bi ljepila. Kada ste to obavili, kreće završna faza - pecite kolač u pećnici 20 do 25 minuta.
Trebali biste dobiti lagan kolač dubokih okusa koji bi dobro prošao na bilo kojoj božićnoj zabavi.
"Volim kada je fino gnjecav i ljepljiv u sredini, zato ga obično pečem oko 22 minute, nakon čega ga ostavim prekrivenog krpom da se ohladi iznad štednjaka. Ako želite da vam kolač bude čvršći, pecite ga dodatnih pet minuta", otkriva Andrea, prenosi Daily Mail.