Nema lijeka! Samo Diskoteka

Foto: Press

GRAĐANI Zagreba i Hrvatske posljednjih su tjedana nervozniji nego inače. Razlog? Nestašica lijeka diljem Lijepe naše. Prosječni žitelj još do nedavno imao je barem dvije-tri "kombinacije" prema kojima bi se mogao uputiti vikendom. No, u zadnje vrijeme sve češći je odgovor da lijeka nema, a kada će biti - ne zna se.

Nestašica nije samo u Hrvatskoj; na internetskim forumima može se doznati da su na rubu očaja i žitelji u susjednoj BiH i Srbiji. Cijelu priču još čudnijom čini činjenica da nitko ne zna točno zbog čega je lijek u regiji danas izuzetno teško nabaviti. Teorija, naravno, ima napretek.

Tko je kriv za nestašicu? 

U petak, 20. studenog dobivate Yakkamicin® forte 180.Pomoćna sredstva: Apollo Eighteen b2b VazmenkoZa obavijesti o...

Posted by Reforma Music Events on Thursday, November 5, 2015


Najprije su počele kružiti one najočitije priče - jedni su pričali da je uzrok krize isključivo ekonomske prirode, odnosno da je lijek ove godine loše rodio, pa je skuplji, a drugi su "krivce" za nestašicu pronašli u dugogodišnjem nedostatku ideja i sveopćoj dekulturalizaciji.

Postoji li rješenje?

Primarijus Domagoj Jakić iz Nove Gradiške, član Agencije za razvoj, kontrolu kvalitete, distribuciju i aplikaciju lijeka, navodi: “Pitanje nedostatka lijeka je trenutno vrlo aktualno. Ni ovdje situacija nije bajna, ljudi ne znaju što da rade niti kako bi si pomogli. No mjesta očajavanju nema jer već ovaj petak na programu Diskoteka u zagrebačkoj klinici Super Super dijelim terapiju u količinama dovoljnim za svakoga. Ne treba strahovati od nestašice, osobno ću se pobrinuti da svi koji dođu svoj lijek i dobiju.”


Denis Štefanić, glazbeni terapeut iz Krapine, tvrdi kako su za sadašnje stanje djelomično krivi i liječnici opće prakse. “Prečesta je pojava da liječnici, na prvi znak tobožnje bolesti, svoje pacijente šalju u apoteku umjesto u diskoteku. To je apsurdno i neodgovorno liječenje jer rješava simptom, a ne uzrok. A i ovaj članak koji upravo čitate je potpuno besmislen.” - navodi Mr. dr. sci. Štefanić., na Soundcloudu poznatiji kao Apollo Eighteen.

“Diskoteka je snažan anksiolitik i djeluje povoljno na niz psiholoških procesa koji, posljedično, mijenjaju fizičko stanje pojedinca nabolje. Višesatna umjereno intenzivna tjelesna aktivnost dobra je kompenzacija manjku pokreta koji moderan čovjek nakupi kroz dan. Sudionicima terapije savjetujem adekvatnu hidraciju organizma prije svega vodom, kao i to da prije terapije pojedu kvalitetan obrok. Poznato je da terapijom u Diskoteci osoba prosječne težine može troši i do 250 kcal na sat. Iako mogu varirati, brojke su vrlo indikativne.” - navodi Prof. Vazmenko Pervan, inkvizitor.

Središnji dnevnik Reforma kanala


Kako dozirati?

Primarijus Jakić preporuča terapiju u obliku optimalne doze Yakkamicin forte® lijeka čiji je glavni aktivni sastojak 180 minuta probrane house glazbe koja će se u petak aplicirati u terminu od 03-06 sati ujutro.  Pripreme pacijenata za lijek primarijusa Jakića odradit će Mr. dr. sci. Denis Štefanić i Profesor Vazmenko 180-minutnom dozom zagrijavajuće funky disco terapije, s početkom u ponoć.

Diskoteka će se održavati drugog petka u svakom mjesecu, a konzilij sa zadovoljstvom najavljuje iscjelitelja Iliju Rudmana koji će prisutne u Super Superu liječiti u petak 11. prosinca u petosatnom terminu.

Diskoteka je program za starije od 21 godine. Ulaznice je moguće kupiti samo na ulazu u klub, po cijeni od 30 hrvatskih novaca.

Domaćini Apollo Eighteen i Vazmenko imaju i posebnu poruku za sve posjetitelje, te garantiraju odličnu zabavu.

BREAKING NEWS: Ima li lijeka?

Došlo je vrijeme za naš prvi informativni blok. Središnji dnevnik Reforma News Channela obrađuje temu nedostatka lijeka, priča o tome kako nas je u prošloj epizodi liječio Tom Bug te najavljuje dva sjajna gostovanja na Diskoteci: 20.11. Yakka, 11.12. Ilija Rudman. Vaši domaćini Apollo Eighteen i Vazmenko pozivaju vas na DISKOTEKA /w Yakka

Posted by Reforma Music Events on Tuesday, November 17, 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.