Neki misle da Google danas slavi 19. rođendan, ali priča nije tako jednostavna

Screenshot: Google

ZNATE LI kad je Googleu rođendan? Ako ne znate, nemojte se brinuti, na to pitanje ne zna odgovoriti ni Google. 

Iako ponekad dolazi do zabune oko točnog datuma osnivanja, a sam Google svoj rođendan od 2006. obilježava 27. rujna, najtočniji datum bi bio 4. rujna 1998. kad je nadležnim tijelima u Kaliforniji podnesen zahtjev za registraciju tvrtke Google, piše express.co.uk.

Ideja je nastala 1996. kad su osnivači Googlea, Larry Page i Sergey Brin, koji su oboje u to vrijeme bili postdiplomci Sveučilišta Stanford, počeli raditi na stvaranju pretraživača koji će biti drugačiji od svih dotadašnjih.

Prvo su stvorili tražilicu nazvanu "BackRub" budući da je tražilica provjeravala takozvane blacklineove i prema njima određivala relevantnost pojedine web stranice.

Tvrtku su kasnije preimenovali u izvedenicu riječi "Googol" koja označava broj deset na stotu potenciju i tako je nastao Google.

Već krajem 1998. Googleov indeks sadržavao je više od 60 milijuna stranica i bio hvaljen zbog korištenja inovativnih tehnologija za razliku od ostalih tadašnjih pretraživača.

Tijekom dvijetisućitih Google zbog jednostavnosti korištenja privlači milijune korisnika, a u to vrijeme uvode i oglase.

Google je i dan danas jedan od najmoćnijih brendova modernog interneta, a njegova je popularnost daleko nadmašila početna predviđanja.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.