Natjecatelju Britain's Got Talenta otkrili rijedak oblik raka: "Imam još 12 mjeseci"

Foto: Press

NATJECATELJU showa Britain's Got Talent dijagnosticiran je rijedak oblik raka zbog kojeg mu liječnici prognoziraju još 12 mjeseci života, pišu britanski mediji. 

Baptistički svećenik Allan Finnegan stigao je do polufinala showa 2020. nakon što je impresionirao suce Simona Cowella, Amandu Holden, Alesha Dixon i Davida Walliamsa stand-up komedijom. Bio je jedan od omiljenijih natjecatelja britanske inačice showa posljednjih godina.

Prije dvije godine Allan je primijetio problem s vidom i nakon posjeta liječniku rečeno mu je da ima tumor na oba oka. "Dijagnosticiran mi je rak oka prije dvije godine, i to rijedak oblik, za koji nikad nisam čuo. Otišao sam na liječenje neposredno nakon Božića te godine. Prošlo je dobro, ali utvrdili su da je velika vjerojatnost da će se rak vratiti, a kada se to dogodi, obično se vrati na jetri. Onda se u prosincu prošle godine nešto pokazalo. Morao sam se vratiti. Potvrđeno je da se proširio. Otišao sam kod liječnika odmah nakon Božića. Potvrdio je da je neizlječivo", otkrio je Allan za Liverpool Echo.

Dodao je da su mu rekli da mu je preostalo još 12 mjeseci života. I dalje se nada izlječenju pa je pokrenuo GoFundMe stranicu za prikupljanje sredstava za terapiju koja košta 50 tisuća funti. "Ovo bi mi dalo malo dragocjenog vremena s obitelji, prijateljima i 3-mjesečnim unukom, Albiejem. Liječenje košta 50.000 funti po dozi i rečeno mi je da će mi trebati najmanje tri", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.