Nakon pola stoljeća izlaženja gasi se legendarna Arena

TJEDNIK koji su obožavale naše bake i majke gasi se nakon više od pola stoljeća, točnije 51 godine izlaženja. Posljednji broj Arene donosi veliki intervju s njezinim utemeljiteljem, komediografom, dramskim piscem, novinarom, slikarom, filmskim redateljem i scenografom Fadilom Hadžićem, koji glavni razlog dugovječnosti lista vidi u njezinom konceptu: "Arena se okrenula čovjeku i njegovim životnim nedaćama, ljudskim dramama, a nije se bavila visokom politikom", smatra Hadžić.

A zašto se ugasila? "Prebrzo su se mijenjali glavni urednici. Također, imam dojam da ovo više nije vrijeme za Arenu, taj tip novina vrijeme je pregazilo", objašnjava.

Prvi broj Arene, specijaliziran za televiziju i film, objavljen je davne 1959. godine, a otada je promijenio mnoge koncepte i urednike, novinare, fotografe i priče. Ubrzo se počela baviti malim ljudima i njihovim pričama, ali brendirala poznati Vrtuljak ljubavi, preko kojeg su se našli i vjenčali mnogi parovi. Veliku tiražu Arena je bilježila i na inozemnom tržištu, pogotovo u Njemačkoj, gdje su lokalni gastarbajteri živjeli za dan u tjednu u kojem novina iz domovine izlazi.

Posljednjih godina se okrenula instant zvijezdama, iskrenim ispovijedima aktera s društvene scene, razotkrivanju pikanterija iz privatnih života istih, koje je najviše poticao posljednji Arenin urednik, Mark Cigoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.